wristtech Opublikowano 27 Października Udostępnij Opublikowano 27 Października (edytowane) Cześć Od jakiegoś czasu mam problem wydaje mi się że coś z napędem. Sprawa wygląda tak że podczas przyspieszania z 1 i 2 biegu od spodu auta słychać takie terkotanie (podobnie do przegubu ale nie takie samo) a podczas jazdy ze stała prędkością np 100km/h podczas dodawania gazu jest takie głuche stuknięcie łup i lekkie szarpniecie i po puszczeniu gazu takie samo tak jakby jakiś luz. Dodatkowo jak np na 4 biegu silnik schodzi z obrotów to słychać takie buczenie i jakby lekkie wibracje ustaje jak przychamuje koła lub dodam gazu. I ostatnią rzeczą która nie mam pojecia czy jest z tym wszystkim powiązana jest lekkie poszarpywanie podczas ruszania. Teraz kilka informacji co udało mi się sprawdzic : mocowania silnika skrzyni oraz dyfra czyli poduszki tuleje, połoski przeguby itp Auto na podnośniku koła w ruchu mechanik sprawdzal nic nie znalazł Podpora wału wygląda spoko. Nie wiem co jeszcze mogę sprawdzić Auto to A4 B8 Allroad polift w manualu silnik cjca Pozdrawiam Ps a może jest ktoś na forum z Dolnego Śląska i ogarnia takie rzeczy może mi odpłatnie zdiagnozować usterkę bede wdzięczny za kontakt Pozdrawiam Ps 2 Przebieg 334tys autostradowy, pracuje na wyjeździe robie duzo kilometrów Edytowane 27 Października przez wristtech Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wristtech Opublikowano 2 godziny temu Autor Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu Up Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi