Jump to content
IGNORED

Audi A4 B7 1.8T BFB zalewa paliwem

Recommended Posts

Posted

Witam grupę, zgłaszam się do was o pomoc bo już ręce mi opadają, 

Problem polega na zalewaniu benzyna przy odpalaniu samochodu, silnik oczywiscie 1.8t bfb po sofcie który był robiony 3lata temu, jest 2 letni lpg

Przy odpaleniu samochodu na zimnym strasznie zalewa paliwem, po 20sekundach uspokaja się i chodzi rowno, zauważyłem że podczas jazdy też jest problem na benzynie, przy delikatnym gazowaniu na postoju wchodzi w obroty ale nie tak gładko, na gazie problemu nie ma, chodzi bez zarzutu, auto wystrojone było 3 lata temu na 320hp, zrobiony teraz generalny remont wraz z kuta korba i odprezeniem itd, dodam że problem pojawił się już wczesniej 3miesiace przed remontem,

Wymieniłem wtryski paliwa, pompę, przeplywka z s3, Czujniki temp jak i ten w termostacie, sprawdzony dolot, gniazda wtryskow paliwa wymienione, zaworek zwrotny sprawdzony, sonda rok temu, i problemu nie było przez 4 dni od złożenia motoru, chodził wzorowo, niestety wrócił po przejechaniu kilkudziesięciu km, przed remontem problem był ten sam.juz mi ręce opadają, zostało do wymiany ten zaworek w razie w i odma

Moze ktoś miał podobny problem, poradźcie coś 

Posted

Mam aktualnie ten sam problem po remoncie silnika.

"Przy odpaleniu samochodu na zimnym strasznie zalewa paliwem, po 20sekundach uspokaja się i chodzi równo, zauważyłem że podczas jazdy też jest problem na benzynie".

Mój pacjent 1.8T quattro BFB 2007 z LPG (gaz jest ok, przejechałem 2000 km na benzynie i były te same objawy).

Udało Ci się coś ustalić, czemu tak szaleje przez 20 sekund po rozruchu (mi 2 razy nawet zgasł)?