KrzysiekPl Opublikowano 4 Listopada Opublikowano 4 Listopada Witam. Mam audi A4 B6 z 2004 roku. Wczoraj przy drobnych pracach serwisowych przy aucie zauważyłem jedną rzecz, która nie daje mi spokoju. Mianowicie chodzi mi o mocowanie sanek w przednim zawieszeniu. Po demontażu nadkola zauważyłem to, co zaznaczone na zdjęciu i zastanawia mnie czy tu nie powinno być jakiejś śruby, gumy, tulejki czy czegoś innego? Czy te elementy nie powinny być ze sobą połączone? Bo to wygląda tak, jakby to miało być skrecone ze sobą a u mnie tak sobie tylko siedzi. Nie miałem już czasu dobierać się do drugiej strony, więc nie wiem jak tam jest. Jeśli ktoś z Was zna temat to prosiłbym o kilka słów w odpowiedzi. Z góry dziękuję.
Rozwiązanie Gregory87 Opublikowano 4 Listopada Rozwiązanie Opublikowano 4 Listopada Tak ma być, są to otwory serwisowe, które służą do ustalenia prawidłowego położenia sanek przy ewentualnej wymianie. W te otworu wchodzi specjalne narządzie serwisowe.
KrzysiekPl Opublikowano 4 Listopada Autor Opublikowano 4 Listopada Dziękuję Ci bardzo Kolego za odpowiedź. Będę już spokojniejszy, bo mówiąc wprost pierwszy raz się z taką rzeczą spotkałem... Wszystkiego dobrego, pozdrawiam 😉
Rekomendowane odpowiedzi