Pavulon2 Opublikowano 6 Grudnia Opublikowano 6 Grudnia Witam , problem jak w temacie. Macie jakiegoś specjalistę od tych skrzyń na Podkarpaciu ? Najlepiej w pobliżu Jarosławia- Rzeszów ? olej w skrzyni był wymieniany przy 179000 tys. Jak i też wcześniej w serwisach Audi w Niemczech ( cykle wymian zostały zachowane z godnie ze sztuką czyli co 60000 tysięcy przebiegu. Skrzynia działa ogólnie poprawnie na wstecznym działa wszystko poprawnie oraz zjawisko pełzania skrzyni również występuje. Problem występuje tylko na wzniesieniach
Mateo570 Opublikowano 10 Grudnia Opublikowano 10 Grudnia Witam Chciałbym się dowiedzieć czy Pan rozwiązał problem z podjazdem pod wzniesienie?
Pavulon2 Opublikowano 12 Grudnia Autor Opublikowano 12 Grudnia Niestety nie , problem wciąż występuje. Temat dość przeorany i wiele wątków w tym temacie na forum, dużo różnych teorii więc czekam cierpliwie na jakąś odpowiedź specjalisty tutaj na forum - konkretnej odpowiedzi i jakich opcji można się spodziewać. Plus jest taki że na rozgrzanej skrzyni można powiedzieć że ten problem nie występuje.
Mateo570 Opublikowano 12 Grudnia Opublikowano 12 Grudnia A robił Pan może adaptacje skrzyni przy użyciu Odisa? (Wyuczenie skrzyni jazdy do przodu i do tyłu)?
Pavulon2 Opublikowano 13 Grudnia Autor Opublikowano 13 Grudnia Niestety nie. Nie mam za bardzo do kogo się zwrócić tutaj na miejscu do kogoś kto tym programem dysponuje i przede wszystkim osoby która się na tym zna , bo jeżeli adaptacja zostanie źle wykonana może tylko pogorszyć stan obecny 😃 (przynajmniej z tego co słyszałem)
Mateo570 Opublikowano 13 Grudnia Opublikowano 13 Grudnia Mam ogólnie podobny problem z podjazdem przodem pod górę więc jutro spróbuję zrobić adaptacje odisem i dam Panu znać.
matekboss Opublikowano 13 Grudnia Opublikowano 13 Grudnia 3 godziny temu, Pavulon2 napisał(a): Niestety nie. Nie mam za bardzo do kogo się zwrócić tutaj na miejscu do kogoś kto tym programem dysponuje i przede wszystkim osoby która się na tym zna , bo jeżeli adaptacja zostanie źle wykonana może tylko pogorszyć stan obecny 😃 (przynajmniej z tego co słyszałem) Przy zabawie z Odisem lub innym tego typu sprzętem grunt to nie zresetować ustawień skrzyni bo można potem w ogóle nie ruszyć z miejsca. W multitroniku jak po wymianie oleju nikt nie bawił się w adaptacje to można ją wykonać, ale gdy problem z pełzaniem będzie się powtarzał to do wymiany będą tarczki w koszu sprzęgłowym.
Pavulon2 Opublikowano 14 Grudnia Autor Opublikowano 14 Grudnia Nie występuje problem z pełzaniem. Przy wrzuceniu na D lub na R auto rusza samo. Jest tylko problem z ruszeniem przy wzniesieniu
matekboss Opublikowano 14 Grudnia Opublikowano 14 Grudnia Nie wróżę od razu awarii, ale jeśli po wykonaniu adaptacji problem z ruszaniem pod górę będzie nadal występował to jest już początek zużycia tarczek sprzęgła. Po prostu na wzniesieniu trzeba większej siły a tarcze już nie spinają.
Rekomendowane odpowiedzi