Pajak98 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Witam forum pacjent to Audi A4 B7 2005 rok silnik 2.0TFSI BGB quattro. Sprawdzałem w parametrach i tak Temp cieczy chłodzącej -40st C Temp powietrza dolotowego -40st C Ciśnienie paliwa 14000kPa Po odpaleniu wentylatory się załączają Błędy to P0652 Docelowe napięcie czujnika B - niski sygnał wejściowy P0190 Obwód czujnika ciśnienia szyny paliwa A P2539 Obwód czujnika niskociśnieniowego czujnika paliwa P0118 Temperatura cieczy chłodzącej silnika- wysoki sygnał wejściowy P0113 IAT (Temperatura powietrza wlotowego)- wysoki sygnał wejściowy P0343 czujnik pozycji wałka rozrządu- wysoki sygnał wejściowy P2127 włącznik/czujnik położenia pedału przepustnicy E - niski sygnał Tych błędów nie można skasować i wszystkie mają status OC czyli odczytany Dodatkowo na zegarach świeci się kontrolka EPC a silnik pracuje nieprawidłowo dodatkowo nie ma mocy. Oczywiście silnik był wyciągnięty z wozu i wyremontowany nie wiem już gdzie mam szukać i proszę o pomoc Dodam tylko że sterownik został przejrzany w celu ewentualnych uszkodzeń i z wierzchu jest ok
Rekomendowane odpowiedzi