kqba Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu (edytowane) Kupiłem na jesieni czterotłoki z Q5 na swapa 320mm. Wczoraj zauważyłem, że jeden zacisk ma urwany odpowietrznik. Udało mi się to rozwiercić, ale niestety gwint nie trzyma. Macie jakieś pomysły na naprawę, żeby później nie ciekło?? To jest chyba gwint M8x1. Wydaje mi się, że najlepszą opcją będzie rozwiercenie na M10x1? Edytowane 6 godzin temu przez kqba
Lovely Man Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu Są takie specjalne wkładki helicoil do naprawy gwintów w formie sprężyny stalowej, gwintujesz specjalnym gwintownikiem, wkręcasz wkładkę i stosujesz oryginalny odpowietrznik. Gwint jest mocniejszy niż w aluminium bo stalowe zwoje
kqba Opublikowano 6 godzin temu Autor Opublikowano 6 godzin temu Rozważam taką opcję, tylko czy taka sprężynka jest później szczelna? Czy np. nie zastosować litej tulejki?
Lovely Man Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu 2 minuty temu, kqba napisał(a): Rozważam taką opcję, tylko czy taka sprężynka jest później szczelna? Czy np. nie zastosować litej tulejki? Odpowietrznik uszczelnia nie na gwincie tylko na stożku na końcu otworu więc nie ma to znaczenia
Lovely Man Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu A na litą tulejkę może nie starczyć mięska, nie szalał bym za bardzo z rozwiercaniem
Rekomendowane odpowiedzi