Lukasz18t Opublikowano Piątek o 10:27 Opublikowano Piątek o 10:27 (edytowane) Witam, wczoraj mi się zaświeciła trakcja podczas jazdy, nie idzie jej włączyć. Więc podłączyłem kompa do auta i tak w sterowniku silnika bład 16487- Mass Air Flow Sensor (G70) P0103-001-Signal too High - MIL ON w sterowniku abs 18265-Load Signal P1857-35-00 - Error Message from ECU po usunięciu błędu z silnika i abs błąd powraca po właczeniu samochodu po około 10 sekundach i te same błedy czytałem po internecie o tych błedach i wyczytałem w jednym temacie że powodem może być przepływomierz, odpiąłem wtyczkę od przepływki usunąłem błedy, odpalam auto i trakcja po 10 sekundach się swieci, podmieniłem przepływomierz (tak na sucho podłaczyłem tylko wtyczkę do innego) to samo, ktoś miał taki przypadek i pomoże mi to naprawić? co ciekawe w bloku pomiarowym 003 za dużo gramów pokazuje przepływomierz powyżej 200 g na jałowym biegu. Edytowane Piątek o 10:29 przez Lukasz18t
Rozwiązanie Lukasz18t Opublikowano Piątek o 16:15 Autor Rozwiązanie Opublikowano Piątek o 16:15 Dziś bardziej sprawdziłem sytuacje przepływomierza wykręciłem stary, podmieniłem i problem zniknął, winny przepływomierz , temat rozwiazany
Rekomendowane odpowiedzi