Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Nie działa otwieranie tylnej szyby

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Nie działa otwieranie tylnej szyby a konkretnie lewa tylna. Niezależnie czy myrdam przyciskiem w konsoli kierowcy czy tym w tylnych drzwiach. Nie jest to wina przycisku - prąd dochodzi ponieważ sie podświetla.Zdjąłem boczek i na twardo dwoma kabelkami (pomijając włącznik) chciałem spiąć tak żeby sie szyba otworzyła - tez nie działa. Za każdym razem jest tylko takie pykanie w silniczku od otwierania. Myślałem ze po zimie może sie jakoś zapiekła czy cos ale na sile (ale z wyczuciem) ręcznie chciałem opuścić (trzymając jednocześnie opuszczanie szyby) - tez nic, ani drgnie. Bezpiecznik to tez nie jest ponieważ nie znalazłem na liscie (sam naprawiam audi a4) takiego który by odpowiadał ze elektrykę szyb, a pozatym pyka wiec prąd jest. Przeszukałem forum jak i zajrzałem na forum A6 i d*pa, żadnej konkretnej odpowiedzi. Na moje nieprofesjonalne oko to cos sie blokuje albo cos polecialo w silniczku, tylko co mogło tak samo z siebie. Nie rozbierałem jeszcze silniczka, ale poczekam z tym może jakaś mądra głowa pomoże i podpowie. Pozdrawiam

Opublikowano

Jak podpinasz na krótko i silniczek nie działa to na 99% będzie silniczek do wymiany (albo można naprawić nie wiem jakie tam są dokładnie) a jakby coś blokowało to powinieneś widzieć czy coś nie trzyma mechanizmu po zdjęciu boczka

Opublikowano
  • Autor

no pewno silniczek tylo co z nim. Jak sie naciska przycisk w gore czy w gol to w silniczku se cos ta tak pyka. Tylko co? moze jakies szczotki polecialy czy cos? moze ktos rozbieral/naprawial/regenerowal, bo kupowac ... ?

• 1 rok później...
Opublikowano

Podpinam się pod temat:

U mnie nie działa również otwieranie lewej tylnej szyby, reszta śmiga bez zarzutu...

Są jakieś bezpieczniki czy inne opcje/możliwości by to sprawdzić czy muszę sprawdzić bezpośrednio silniczek ?