Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B8 V6 S-tronic

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Po prawie trzech latach jazdy a4 b8 2.0 tdi noszę się z zamiarem kupna diesla ale z jednostką 2.7/3.0 TDI ze skrzynią s-tronic lub manualną.

Najchętniej przesiadłbym się do wersji allroad ale nie jest to mus.

Auto które chce kupić byłoby z rocznika 2011-2013. Na co zwrócić uwagę przy tej konfiguracji? 

Przy V6 z założeniem, że przebieg pewnie ok. 200-250k zapewne trzeba uważać na rozrząd żeby był już zrobiony albo przynajmniej nie dzwonił na zimnym z tego co wyczytałem.

Natomiast chyba bardziej mam zagwostkę nad skrzynią s-tronic vs manual - przy tej pierwszej z takim przebiegiem i rocznikiem wyobrażam sobie wdepnięcie w minę i dużo większe koszta niż wymiana dwumasy w manualu co już nie raz przerabiałem i jeszcze na taki koszt się godzę, ale przy s-tronic słyszę, że naprawy są dużo droższe i tu już nie każdy mechanik się tego podejmie.

Znalazłem ciekawą sztukę na otomoto - opis i zdjęcia są zachęcające ale cena wydaje się być dość atrakcyjna dlatego chciałem żebyście rzucili na to okiem. Zdążyłem zweryfikować, że pojazd był sprowadzony w 2024 roku z zagranicy więc obecny właściciel jeździ nim około 1,5 roku. i zrobił jakieś 12 tyś km. Odczyt licznika z grudnia 2017 roku wskazuje 140 tyś km.

Będę wdzięczny za porady co do kupna tej konfiguracji jak i rozważenia poniższego auta.

https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/audi-a4-allroad-ID6HHhS1.html

Edytowane przez Avari