Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Błąd poduszki po demontażu schowka pasażera w Audi A4 B9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,dziś wymianiałem filtr powietrza i kabinowy,po demontażu schowka i ponownym zamontowaniu świeci na desce błąd poduszki,czy czegoś nie podpiołem zaznaczę że włączyłem wyświetlacz radia lecz zapłonu nie włączałem 🤷‍♂️

Rozwiązane przez kaktusr

Przejdź do rozwiązania
Opublikowano
  • Rozwiązanie

W schowku jest przecież przełącznik od wyłączenia poduszki pasażera, jak go odpinasz jest błąd. Zwykły najtańszy skaner od chińczyka za 30zł i program carscanner to ogarnia - sprawdzone ;)

Edit : Sprawdź czy ogarnia bo przypomniałem Sobie że ogarnąłem VCDS albo OBD11 już nie pamiętam.

Edit2 : Przyszłościowo do wymiany filtra nie zdejmuje się schowka, wystarczy zdjąć ten styropian od spodu który jest za schowkiem.

Edytowane przez kaktusr

Opublikowano
  • Autor

Właśnie póżniej zobaczyłem że nie potrzebnie odpinałem schowek,ale to już po ptokach🙈

Myślałem już wcześniej o kupnie OBD11 i teraz to już muszę wybrać tylko nie wiem który ale chyba PRO wersję.

Opublikowano
36 minut temu, marda16 napisał(a):

Właśnie póżniej zobaczyłem że nie potrzebnie odpinałem schowek,ale to już po ptokach🙈

Myślałem już wcześniej o kupnie OBD11 i teraz to już muszę wybrać tylko nie wiem który ale chyba PRO wersję.

Prawda jest taka że kupiłem OBD11 w wersji Pro zakodowałem chyba dwie rzeczy i jak na razie leży a abonament tylko na rok więc średnio jeżeli chodzi o kodowanie. Przydatny będzie tylko do odczytywania kodów błędu i kasowania, nie wiem nawet czy bez abonamentu ogarnie cofanie tłoczków z tyłu do zmiany klocków. Obecnie wolałbym kupić dobrego VCDS, mam teraz klona chińskiego z B8 który nie wszystko ogarnia, Ori trochę kosztuje ale podobno są jakieś lepsze klony ale ręki sobie uciąć nie dam bo nie mam :)

Opublikowano
  • Autor

Kupiłem Obd11 i błąd skasowany 👍