Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Resetowanie MMI i brak możliwości zapisania użytkownika w Audi A4 B9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Mam kilka problemów z MIB3H w moim S5.

1. Ekran co jakiś czas sam z siebie się resetuje. Czasem zdarza się to raz na tydzień, czasem 2 razy dziennie. Nie znalazłem żadnej reguły.

2. Często nie działa obraz z kamer 360. Ekran robi się czarny ale obrazu nie ma. Czujniki same w sobie działają. Po restarcie ekranu obraz się pokazuje.

3. Jako że auto pochodzi z Kanady nie było możliwości podłączenia się do internetu i przypisania nowego użytkownika dopisanego do konta. Został ściągnięty profil Online ale przy każdym odpaleniu samochodu pokazuje się ekran konfiguracji nowego konta, wyboru języka itd. Zamiast połączyć od razu źródło dźwięku odpala się radio i nie są zapamiętywane też ustawienia equalizera. Same połączenia bluetooth czy CarPlay są zapamiętane. Czy da się jakoś zapisać konto lokalne i ustawienia? Każdorazowe klikanie konfiguratora, wyciszanie radia itd jest trochę męczące )

4. Po przejechaniu kilkuset metrów na Kokpicie pokazuje się komunikat " Rozpoznawanie znaków aktualnie ograniczone" możliwe że to wina braku map i wersji oprogramowania NA, same znaki są rozpoznawane tylko na podstawie kamery jednak chętnie wyłączyłbym ten komunikat

Wersja oprogramowanie jaki posiadam to 3243, Wersja oprogramowania MMI release-32.9-1933-SNAPSHOT-20.08.2019-15:27:20, Baza danych nawigacji, V03959822GR_P1146_NA_2024.03, i sterownik mediów : CL32_MIB3H_AU_ER_G45S_1903007PROD-1

Posiadam OBDEleven, VCDS i ODIS.

Będę bardzo wdzięczny jeśli ktoś ma pomysł jak ogarnąć te problemy. Z tego co wiem to firma, która grzebała w MMI nie zrobiła konwersji tylko dograła język polski.

Opublikowano

W śląskim mogę pomóc z pełną konwersją na region EU i najnowsze update do MHI oraz conbox.

Opublikowano

Moge to wszystko ogarnac zdalnie lub na miejscu śląsk /małopolska

Opublikowano
  • Autor

Czyli rozumiem, że mam zacząć od aktualizacji softu, a najlepiej od zmiany regionu na EU.