Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi a4 b9 stronic quattro 2.0 tfsi 252km skrzynia stukanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem ze skrzynią 2.0tfsi stronic 2017 rocznik 135tys km przebiegu, mianowicie 10000km temu pojawiło się stukanie/bicie przy redukcji 3-2 2-1, powiedzieli mi że sprzęgła, mechatronika łożyska no większość skrzyni wymienili, pojeździłem 3000 skrzynia chodziła w miarę płynnie ale po tym dystansie pojawiło się mocne stuknięcie przy reakcji hamulec-gaz dojazd do ronda hamulec redukowała na mniejszy bieg i w momencie wyjazdu z ronda było takie jakby przeklikniecie jakby o coś haczylo i potem normalnie zmieniała biegi tylko przy tej sytuacji dojazd do ronda albo wjazd w ostre zakręty hamulec/gaz, pojechałem powiedzieli że dwumas do wymiany, wymienili dwumas skrzynia chodziła płynnie ale było czasem słuchać głównie przy hamulec gaz metaliczne postukanie ale chodziła płynnie i miękko zmieniała biegi, minęło 6 tys km ok od wymienienia dwamasu i znowu pojawia się stuknięcie i szarpnięcie przy reakcji hamulec gaz redukcja i bieg od razu, jak jadę na manualu na biegach 2/3/4 to przy każdym zjechaniu obrotów do 1200 i depnięciu do 3000/4000 tys obrotów slychac w momencie wciskania gazu stukniecie szarpnięcie coś w tym stylu co tym razem może być winowajcom nie ukrywam nie mam zaufania już do tych ludzi co mi to robili bo co chwilę jest problem związany z skrzynią tym razem powiedzieli że albo wał napędowy albo przeguby, jest ktoś kto zmagał się z czymś podobnym ?