Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Opony 225/50/17 i felga ET45

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chłopaki nie wiecie czy da radę założyć takie koła jak w temacie do mojej A4 B5?

Opublikowano

da rae, ale będzie oszukiwać licznik bo jest duży odchył od ori rozmiaru koła http://www.opony.com.pl/opony/opony_zamienniki.asp?Rozmiar=195/65R15&tolerancja=4%25&imageField.x=35&imageField.y=8 znajdź sobie swoje oponki , a poza tym będzie śmiesznie wyglądać , a na 225/45 naprawde jest OK :good:

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za odpowiedź. Na tej stronie, którą podałeś już sobie sprawdziłam. Chodzi mi o to czy opony przy skręcaniu nie będą obcierać o nadkola. Co myślicie o zastosowaniu dystansów do tego zestawu?

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź. Na tej stronie, którą podałeś już sobie sprawdziłam. Chodzi mi o to czy opony przy skręcaniu nie będą obcierać o nadkola. Co myślicie o zastosowaniu dystansów do tego zestawu?

co do dystansów przy oponie 225/45 polecam przód 15 a tył 20 :hi: przy w.w oponie to nie wiem czy do przodu nie lepiej dac 10-13 , bo będzie troche wyższa opona :hi:
Opublikowano

Przy ET 45 nie jest konieczne zakładanie dystansów, nie będzie ocierało przy 225/45 i przy 225/50 również.

Opublikowano

a przy oponie 215/45/17 et45 jaki dystans??

Opublikowano

Spokojnie możesz założyć bez, później jak stwierdzisz że sie nie podoba i będziesz chciał wypchnąć to najlepiej zmierzyć, chociaż około 15 mm spokojnie się zmieści.

Opublikowano
  • Autor

Dziękuje za info. W sobotę montuję felgi 17'' z oponkami w takim właśnie rozmiarze. Bałam się że trzeba będzie jakieś dystanse założyć i chciałam być na to przygotowana. Jak zamontuję ten zestawik to strzelę jakieś foty i umieszczę na forum.[br]Dopisany: 28 Maj 2009, 16:37_________________________________________________Niestety nie jest możliwy montaż takiego zestawu w QUATTRO. W QUATTRO jest trochę inne zawieszenie. Nie da się nawet osadzić felgi bo opona dotyka wahacza. Mam więc do sprzedania nowe opony BRIDGESTONE POTENZA 225/50/R17. Jeżeli ktoś jest zainteresowany proszę pisać na pw.

Opublikowano

to może spróbuj założyć dystanse do tego, żeby wypchnąć troche felge na zewnątrz :mysli:

to dziwne że jest taka opona wypisana jako zamiennik skoro nie da sie jej założyć. to skoro kupowałaś nowe oponki to czemu nie wziełaś standardowych 225/45 ?? ja myślałem że kupujesz felgi na allegro i dają gratis jakieś oponki na jeden sezon i czy dasz rade przejeździć do końca roku :hi: albo spytaj sie tam gdzie kupowałaś oponki czy Ci nie wymienią na inny rozmiar boś sie dupła w obliczeniach ;)

Opublikowano
  • Autor

Jak nie sprzedam tych opon to chyba będę musiała dystanse założyć. Tyle że nie wiem jakie :(. Opony kupiłam razem z felgami na allegro. Miały być 225/45. Jak je przysłali okazało się że są w rozmiarze 225/50. Nie mogę się teraz dodzwonić do sprzedającego :(.

Opublikowano

Jak nie sprzedam tych opon to chyba będę musiała dystanse założyć. Tyle że nie wiem jakie :(. Opony kupiłam razem z felgami na allegro. Miały być 225/45. Jak je przysłali okazało się że są w rozmiarze 225/50. Nie mogę się teraz dodzwonić do sprzedającego :(.

w katowicach to bym Ci napisał gdzie mogłabyś podjechać , żeby Ci spasowali dystase, dobrali śruby itp. a w Radomiu to do głowy przychodzi mi tylko klubowy Dzik Brynia :naughty:

ja przy ET45 i feldze 17" z oponą 225/45 dałem dystanse 15mm z przodu i 20mm z tyłu i było idealnie. także do przodu kup między 10-15mm a do tyłu między 17-22mm i napewno będzie OK :cool1:

i pamiętaj o dłuższych śrubach :hi:

Opublikowano

w katowicach to bym Ci napisał gdzie mogłabyś podjechać ' date=' żeby Ci spasowali dystase, dobrali śruby itp. a w Radomiu to do głowy przychodzi mi tylko klubowy Dzik Brynia :naughty:

ja przy ET45 i feldze 17" z oponą 225/45 dałem dystanse 15mm z przodu i 20mm z tyłu i było idealnie. także do przodu kup między 10-15mm a do tyłu między 17-22mm i napewno będzie OK :cool1:

i pamiętaj o dłuższych śrubach :hi:

[/quote']

sorki za OT ale keżor mozesz napisac jakie firmy masz te dystanse i jaki w miare koszt jest? tez mam 225/45/17 ET45 i widze ze jak zaladuje auto to bedzie trzec o tylnie sprezyny :disgust:

Opublikowano

z przodu miałem H&R 150zł , z tyłu miałem jakies z allegro 150zł , śruby jakieś 150zł plus zabezpieczające kpl 100zł (kupiłem dłuższe i dwie skróciłem)

• 7 lat później...