Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Podświetlenie panelu od klimatyzacji nie działa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam taki oto problem: nie działa podświetlenie panelu klimy, wyświetlacz i klima działa bez zarzutów,podświetlenie radia i deski ok, schowek nie jest podświetlony nie ma prądu na kablach jeśli ma to znaczenie wszystkie diody sprawdzone ok., bezpieczniki ok. może ktoś wie jakie przewody odpowiadają za podświetlenie i która wiązka jest za to odpowiedzialna. schemat elektr. mile widziany[br]Dopisany: 30 Maj 2009, 23:13_________________________________________________nikt nie pomoże :mysli: :mysli: :mysli: :mysli: :no:

Opublikowano

czesto przyczyna problemow z klimatronikiem sa zimne luty, jest o tym na forum :szukaj: pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

a jakąś rozpiskę kości podłączenia mógł by ktoś podrzucić tzn. przewód czer. od... czarny od.. np:. niebieski od podświetlenia itd...

Opublikowano

Tak jak kolega dropsone pisze, popraw zimne luty i będzie ok. Ja jak kupiłem swoje auto to też nie miałem podświetlania panelu klimatronika i dodatkowo co jakiś czas znikały mi wartości na wyświetlaczu. Poprawiłem luty zgodnie z instrukcją na forum i wszystko działa więc Tobie też radzę to zrobić.

Opublikowano
  • Autor

ok tylko ze nie mam panelu z 2wyświetlaczami więc które luty mogę poprawić

[br]Dopisany: 31 Maj 2009, 14:18_________________________________________________dobra zadam proste pytanie które kable odpowiadają za podświetlenie tego panelu ?? :shocked:

Opublikowano

Jak masz panel po lifcie to inna sprawa. Wyjmij klimatronik i sprawdź miernikiem który kabel po załączeniu świateł daje napięcie we wtyczce zasilającej.

Opublikowano
  • Autor

ok więc mam 5 wtyczki a,b,c,d, f która z nich powinna odpowiadać za zasilanie ??

??

[br]Dopisany: 31 Maj 2009, 15:08_________________________________________________dobra znaleziony napięcie jest na c7 i nic to mi nie daje bo nadal panel się nie pali

[br]Dopisany: 31 Maj 2009, 15:32_________________________________________________czy nikt nie wie co moze byc

Opublikowano

może problem nie tkwi w kabelka a właśnie w zimnych lutach jak to ktoś wyżej stwierdził. Zimne luty to, luty które są pęknięte więc sprawdź po kabelku od podświetlenia dokąd dochodzi, w sensie gdzie na płytkę i go odśwież :decayed:

Opublikowano

sprawdź miernikiem czy do diody dochodzi prąd, lub sprawdź diodę czy działa. U mnie były przepalone diody.