[B5 ADR] Problem z podpięciem VAG'a

    3 odpowiedzi w tym temacie

    Rekomendowane odpowiedzi

    Witam!

    Wczoraj byłem u speca elektryka podpinał mi sterownik centralnego, przy okazji chciałem zrobić diagnostykę

    i przy próbach podpięcia się kilkoma "testerami" nie było żadnego efektu - brak połączenia.

    Auto jest bez IMO ale w kluczyku mam pestkę i gość stwierdził, że ktoś wywalił po chamsku IMO coś tam uszkadzając

    i trzeba by to naprawiać :wallbash:

    Co z tym można zrobić, miał ktoś taki beznadziejny przypadek?

    Ewentualnie jakie były by tego koszty??

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach

    Odcinając immobilizer, ktoś przeciął linię K.

    Jest jeszcze możliwość zdiagnozowania podpinając się bezpośrednio do sterowników.

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach

    To tak zapewne ten elektryk zrobił bo podpinał się do wtyczek pod zbiorniczkiem wyrównawczym płynu chłodniczego

    sprawdził mi silnik i wszystko było OK z silnikiem ale chciałbym to naprawić, żeby można było normalnie się podpiąć i np. pokasować inspekcje

    Jak można naprawić tą linię K i gdzie tego szukać, tzn gdzie jest montowane imo i którey leci ta linia??

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się


    • Przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.

    • Nowi użytkownicy