Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Patenty na podłączenie tylnych głośników w Avancie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

posiadam a4 avant 98 i mam nieorginalne radio pioneer. gra mi oczywiscie tyko przod i chcialbym zeby tyl tez zagral. sprawdzilem ze mam glosniki i zacząłęm szperać po forum o co chodzi, dalczego one nie grają. dowiedziałem się, że tył ma oddzielny wzmacniacz i trzeba go jakoś inczej podłączyć. dlatego pisze bo nie znalazlem jednoznacznej odpowiedzi na forum jak to podąłćzyć. było mówione o jakiejś przejściówce, czy to jest dobre rozwiązanie i będzie działać. może ma ktoś inny pomysł jak to zrobić. może ktoś maił taki problem i poradził sobie w inny sposób. proszę o pomoc i wskazówki. pzdr i czekam na odpowiedzi z gory dziękuje:)

Opublikowano

Kolego są dwa wyjścia z takiej sytuacji:

1. Tak jak napisałes kupić adapter i jest po kopocie (i ja tego nie preferuje)

2. Usunąc wzmacniacz i go sprzedać. Poprowadzić kable bezpośrednio od głośników do radia i zrobić stantard uniwersalny (i to rozwiązanie polecam).

To co wybierzesz zależy od Ciebie, jednak w 2 przypadku trzeba mieć pojęcie o elektronice, chociaż ciut. A w przypadku 1 podłączasz i już.

Jedno i drugie rozwiązanie prowadzi do przerobienia standardu Audi na standard ogólny ISO(stosowany prawie we wszystkich radiach nieseryjnych)

Opublikowano
  • Autor

przed chwilą patrzyłem na tą kombinację. chciałbym zobaczyć jak gra ten tył z fabrycznym subem:) mam pytanie czy jest możliwość przerobienia tych kostek żeby to grało bez kupywania żadnych przejściówek????? a i co do tego adaptera jak to sie dokłądnie nazywa i gdzie to można znaleść??

Opublikowano

z tego co sie orientuje to tylne glosniki zasilane sa z tego samego wzmacniacza co sub mozna to przerobic ale jest z ty troszke roboty i tak jak moj poprzednik powiedzial trzeba miec troszke pojecia o elektronice ale jest to mozliwe a glosniki wraz z subem graja calkiem przyjemnie bo slyszalem je u kolegi [br]Dopisany: 25 Czerwiec 2009, 15:42_________________________________________________w sedanie mialem taki sam problem ale z glosnikami z tylu na polce przerobilem to ale skonczylo sie na zmianie glosnikow

Opublikowano
  • Autor

a możesz mniej więcej powiedizeć jak to zrobiłeś kilka wskazówek co jak. jakie kostki z czym połączyłeś bo mam chęć się z tym pobawić mam wakacje przecież:D:D::D

Opublikowano

nie wiem jak to jest w avancie ja u siebie zrobilem tak ze na wzmacniacz podalem sygnal z cinch z nie ori radia w taki sposob jak na wzmacniacz zewnetrzny i sterowanie w taki sam sposob ori radio nie ma wyjscia na tylne glosniki tylko ma wyjscie sygnalu tzw malego sygnalu i sterowanie

Opublikowano
  • Autor

czyli z wyjscia z radia chinch na ktore wejścia w miniiso trzeba sie włączyć??? i co dalej jak zasialanie poprowadzić do wzmacniacza???

Opublikowano

sorki za jakosc moze to ci cos pomoze 211bfc464398cff3med.jpg [br]Dopisany: 25 Czerwiec 2009, 18:42_________________________________________________line out to kosc ktora cie interesuje

[br]Dopisany: 25 Czerwiec 2009, 18:43_________________________________________________sorki za jakosc taki aparat w tel

• 3 lata później...
Opublikowano

---------- Post dopisany at 20:26 ---------- Poprzedni post napisany at 20:24 ----------