Pretor Opublikowano 2 Lipca 2009 Opublikowano 2 Lipca 2009 Szukałem na forum i nie mogłem znaleźć jaki jest dopuszczalny luz na kole dwumasowym (chodzi mi o ruch obrotowy). Czy w nowym kole dwumasowym jest w ogóle jakiś luz? Pozdrawiam.
Bigrazor Opublikowano 2 Lipca 2009 Opublikowano 2 Lipca 2009 jak wyczuwasz luz to jest źle - tu masz opis : http://forum.tdi-tuning.pl/viewtopic.php?t=3110
mcm Opublikowano 2 Lipca 2009 Opublikowano 2 Lipca 2009 u mnie chyba też był luz i stało się to pozrywało nity na dwumasie, w sumie całe sprzęgło i dwumas do wymiany (1800 zł) :shocked:
Wihajster Opublikowano 2 Lipca 2009 Opublikowano 2 Lipca 2009 pozrywało nity na dwumasie miałem to samo,też nity poszły
Orfeusz Opublikowano 2 Lipca 2009 Opublikowano 2 Lipca 2009 Jeśli masz to koło wymontowane i szarpiąc rękami czujesz luz to już w sumie koło do piachu.
Pretor Opublikowano 5 Lipca 2009 Autor Opublikowano 5 Lipca 2009 To co mówicie mnie zastanowiło, bo czytałem, że w nowym dwumasie może być nawet 5mm luzu, a do wymiany jak jest powyżej 10mm.[br]Dopisany: 03 Lipiec 2009, 17:24_________________________________________________Czy nikt z Was nie zmieniał koła dwumasowego??? Może ktoś miał w ręce nowe koło i wie dokładnie jaki tam był luz i czy w ogóle był. Czytałem na necie że niby 5mm w nowym kole może być, ale chciałbym się upewnić. Może ktoś z kolegów wymieniał samo sprzęgło a dwumas jeszcze był ok. Jeśli tak, to jaki mieliście luz przy jeszcze dobrym dwumasie. Wiem, że mogą być różne uszkodzenia dwumasu i wcale nie musi być dużego luzy żeby dwumas był nie sprawny, ale chciałbym wiedzieć z Waszego doświadczenia jaki może być ten luz. Pozdrawiam.
alex3p Opublikowano 5 Lipca 2009 Opublikowano 5 Lipca 2009 Ja wymieniałem u siebie koło dwumasowe, kupiłem nowe LUK i rzeczywiście miało ono minimalny luz, lecz nie tak duży jak stare koło!
Pretor Opublikowano 5 Lipca 2009 Autor Opublikowano 5 Lipca 2009 Ja wymieniałem u siebie koło dwumasowe, kupiłem nowe LUK i rzeczywiście miało ono minimalny luz, lecz nie tak duży jak stare koło! Czy możesz określić ile mm było tego luzu na nowym dwumasie i ile miałeś na starym, które było do wymiany?
alex3p Opublikowano 5 Lipca 2009 Opublikowano 5 Lipca 2009 w nowym tak 4-5 mm, w tym starym dużo, dużo więcej, różnica była widoczna ale ciężko mi powiedzieć ile! Dodam że dwumas miałem już nieźle zajechany i ponadpalany!
Łepski Opublikowano 6 Lipca 2009 Opublikowano 6 Lipca 2009 Czy nikt z Was nie zmieniał koła dwumasowego??? Może ktoś miał w ręce nowe koło i wie dokładnie jaki tam był luz i czy w ogóle był. Wymienialem na SACHSa, zadnego luzu na nowym kole nie bylo.
wojtekce Opublikowano 6 Lipca 2009 Opublikowano 6 Lipca 2009 Czy nikt z Was nie zmieniał koła dwumasowego??? Może ktoś miał w ręce nowe koło i wie dokładnie jaki tam był luz i czy w ogóle był. Wymienialem na SACHSa, zadnego luzu na nowym kole nie bylo. niemożliwe zawsze jest luz
Wihajster Opublikowano 6 Lipca 2009 Opublikowano 6 Lipca 2009 Czy nikt z Was nie zmieniał koła dwumasowego??? Może ktoś miał w ręce nowe koło i wie dokładnie jaki tam był luz i czy w ogóle był. Wymienialem na SACHSa, zadnego luzu na nowym kole nie bylo. niemożliwe zawsze jest luz zagadza sie
Pretor Opublikowano 7 Lipca 2009 Autor Opublikowano 7 Lipca 2009 Znalazłem kilka dni temu jakieś filmiki o dwumasie, tu jest porównanie starego i nowego koła dwumasowego: i tu jeszcze w TDI do wymiany: i nowe: .
Pretor Opublikowano 7 Lipca 2009 Autor Opublikowano 7 Lipca 2009 Z tego co od kilku dni czytałem i widziałem to w nowym kole jest minimalny luz, natomiast nie można jednoznacznie określić przy jakim luzie jest do wymiany, ponieważ nie tylko luz promieniowy ma wpływ na jego stan.
Rekomendowane odpowiedzi