amokk Opublikowano 5 Lipca 2009 Opublikowano 5 Lipca 2009 W moim samochodzie znajduje się niesprawny alarm, w zwiazku z tym chcę go zdemontować. Pytanie tylko czy jest on fabryczny?? Jeśli tak to nie będę go ruszał, jeśli nie to jego miejsce zajmie sam sterownik centralnego zamka. Dodam, że we wnętrzu samochodu nie ma żadnej centralki. Sterownik i syrena to jedna całość i znajduje się w komorze silnika. Przewody są pociągnięte do kabiny, do miejsca obok nóg kierowcy po lewj stronie gdzie potem są łaczone z innymi przewodami. Proszę o informacje na temat tego alarmu, bo gdzieś już go u kogoś na forum widziałem.
domelq Opublikowano 5 Lipca 2009 Opublikowano 5 Lipca 2009 raczej to nie jest alarm fabryczny. Przy fabrycznych czujki były umieszczane w bocznych słupkach
lango Opublikowano 16 Grudnia 2009 Opublikowano 16 Grudnia 2009 Też mam taki sam alarm i mam czujniki zamontowane w słupkach. Nie posiadam kluczyka do tego alarmu, ale zauważyłem że po ściągnięciu tej prostokątnej osłony koło zamka są tam "mikro przełączniki". Pierwszy jest w pozycji górnej i z tego co wynika jest on na OFF bo na dolnej pozycji pisze ON. Co to jest?? Czy da rady go jakoś odpalić
amokk Opublikowano 16 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 16 Grudnia 2009 A ja to wywaliłem, bo sposób w jaki to zostało podłączone sugerował, że było to bankowo dokładane
Rekomendowane odpowiedzi