amokk 0 Posted July 5, 2009 Share Posted July 5, 2009 W moim samochodzie znajduje się niesprawny alarm, w zwiazku z tym chcę go zdemontować. Pytanie tylko czy jest on fabryczny?? Jeśli tak to nie będę go ruszał, jeśli nie to jego miejsce zajmie sam sterownik centralnego zamka. Dodam, że we wnętrzu samochodu nie ma żadnej centralki. Sterownik i syrena to jedna całość i znajduje się w komorze silnika. Przewody są pociągnięte do kabiny, do miejsca obok nóg kierowcy po lewj stronie gdzie potem są łaczone z innymi przewodami. Proszę o informacje na temat tego alarmu, bo gdzieś już go u kogoś na forum widziałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
domelq 2 Posted July 5, 2009 Share Posted July 5, 2009 raczej to nie jest alarm fabryczny. Przy fabrycznych czujki były umieszczane w bocznych słupkach Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daimos 2 Posted July 5, 2009 Share Posted July 5, 2009 wygląda to na coś dokładanego Link to comment Share on other sites More sharing options...
lango 0 Posted December 16, 2009 Share Posted December 16, 2009 Też mam taki sam alarm i mam czujniki zamontowane w słupkach. Nie posiadam kluczyka do tego alarmu, ale zauważyłem że po ściągnięciu tej prostokątnej osłony koło zamka są tam "mikro przełączniki". Pierwszy jest w pozycji górnej i z tego co wynika jest on na OFF bo na dolnej pozycji pisze ON. Co to jest?? Czy da rady go jakoś odpalić Link to comment Share on other sites More sharing options...
amokk 0 Posted December 16, 2009 Author Share Posted December 16, 2009 A ja to wywaliłem, bo sposób w jaki to zostało podłączone sugerował, że było to bankowo dokładane Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts