Jogash 0 Posted July 10, 2009 Share Posted July 10, 2009 Witam ! Mam duży problem, mianowicie problem z zegarami które raz świecą raz nie świecą a raz świecą słabo.Środkowy wyświetlacz dziś rano całkiem zamilkł. Objawy wyglądają tak : Zegary pierw przygasły poniżej 2 tys obrotów było zero podświetlenia -- ok nie przeszkadzało. Wczoraj wysiadła temp.silnika oraz poziom paliwa. Wiadomo zegarka pod obrotami też już w nocy nie widać było. Międzyczasie zaczął migać środkowy wyświetlacz ( temp powietrza, spalanie itd ) aż w końcu zgasł, po czym rano znowu się zaświecił i zgasł -- obajaw zaczął się zamazywać i koniec. Oprócz tego ogólnie podświetlenie całej reszty zaczęło świecić coraz słabiej. Kręciłem tym lewym potencjometrem żeby rozjaśnić ale żadnych efektów. Ogólnie z dnia na dzień wysiada w zegarach wszystko. Oprócz tego od climatronica wyświetlacz też padł całkiem. Jakie są koszty naprawy tego czy jest ktoś z forum z Tarnowa okolic albo dalej ale ma potrzebne części i się na tym zna ? Bardzo Proszę o pomoc ! ( być może będę musiał jechać do Niemiec po weekendzie i byłby problem ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
domelq 2 Posted July 16, 2009 Share Posted July 16, 2009 Pierwsze to sprawdź połączenia i przeczyść kostki Naprawić można a części możesz poszukać na allegro Jest też gość z Tarnowa http://www.a4-klub.pl/smf/profiles/czaki22-u6132.html co ma parę części do Audi Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafi_a4 0 Posted July 16, 2009 Share Posted July 16, 2009 Witam ! Mam duży problem, mianowicie problem z zegarami które raz świecą raz nie świecą a raz świecą słabo.Środkowy wyświetlacz dziś rano całkiem zamilkł. Objawy wyglądają tak : Zegary pierw przygasły poniżej 2 tys obrotów było zero podświetlenia -- ok nie przeszkadzało. Wczoraj wysiadła temp.silnika oraz poziom paliwa. Wiadomo zegarka pod obrotami też już w nocy nie widać było. Międzyczasie zaczął migać środkowy wyświetlacz ( temp powietrza, spalanie itd ) aż w końcu zgasł, po czym rano znowu się zaświecił i zgasł -- obajaw zaczął się zamazywać i koniec. Oprócz tego ogólnie podświetlenie całej reszty zaczęło świecić coraz słabiej. Kręciłem tym lewym potencjometrem żeby rozjaśnić ale żadnych efektów. Ogólnie z dnia na dzień wysiada w zegarach wszystko. Oprócz tego od climatronica wyświetlacz też padł całkiem. Jakie są koszty naprawy tego czy jest ktoś z forum z Tarnowa okolic albo dalej ale ma potrzebne części i się na tym zna ? Bardzo Proszę o pomoc ! ( być może będę musiał jechać do Niemiec po weekendzie i byłby problem ) witam kolego nie martw sie bo byc moze wystarczy wymienic tylko zarowki u mnie w klimatroniku tez wszystko zgaslo tylko ze jak wlaczylem nawiew to sie wlaczyl wiec juz bylem pewien ze to tylko zarowki:) na klimatronik potrzebujesz 4 zaroweczki i po sprawie. co do licznika to wymien wszystkie zarowki od razu bo kumpel wymienil tylko te co padly a w niespelna miesiac poszly mu nastepne Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts