Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Nie świecą zegary

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Mam duży problem, mianowicie problem z zegarami które raz świecą raz nie świecą a raz świecą słabo.Środkowy wyświetlacz dziś rano całkiem zamilkł.

Objawy wyglądają tak : Zegary pierw przygasły poniżej 2 tys obrotów było zero podświetlenia -- ok nie przeszkadzało. Wczoraj wysiadła temp.silnika oraz poziom paliwa. Wiadomo zegarka pod obrotami też już w nocy nie widać było. Międzyczasie zaczął migać środkowy wyświetlacz ( temp powietrza, spalanie itd ) aż w końcu zgasł, po czym rano znowu się zaświecił i zgasł -- obajaw zaczął się zamazywać i koniec. Oprócz tego ogólnie podświetlenie całej reszty zaczęło świecić coraz słabiej. Kręciłem tym lewym potencjometrem żeby rozjaśnić ale żadnych efektów.

Ogólnie z dnia na dzień wysiada w zegarach wszystko. Oprócz tego od climatronica wyświetlacz też padł całkiem.

Jakie są koszty naprawy tego czy jest ktoś z forum z Tarnowa okolic albo dalej ale ma potrzebne części i się na tym zna ?

Bardzo Proszę o pomoc ! ( być może będę musiał jechać do Niemiec po weekendzie i byłby problem )

Opublikowano

Pierwsze to sprawdź połączenia i przeczyść kostki

Naprawić można a części możesz poszukać na allegro

Jest też gość z Tarnowa http://www.a4-klub.pl/smf/profiles/czaki22-u6132.html co ma parę części do Audi

Opublikowano

Witam !

Mam duży problem, mianowicie problem z zegarami które raz świecą raz nie świecą a raz świecą słabo.Środkowy wyświetlacz dziś rano całkiem zamilkł.

Objawy wyglądają tak : Zegary pierw przygasły poniżej 2 tys obrotów było zero podświetlenia -- ok nie przeszkadzało. Wczoraj wysiadła temp.silnika oraz poziom paliwa. Wiadomo zegarka pod obrotami też już w nocy nie widać było. Międzyczasie zaczął migać środkowy wyświetlacz ( temp powietrza, spalanie itd ) aż w końcu zgasł, po czym rano znowu się zaświecił i zgasł -- obajaw zaczął się zamazywać i koniec. Oprócz tego ogólnie podświetlenie całej reszty zaczęło świecić coraz słabiej. Kręciłem tym lewym potencjometrem żeby rozjaśnić ale żadnych efektów.

Ogólnie z dnia na dzień wysiada w zegarach wszystko. Oprócz tego od climatronica wyświetlacz też padł całkiem.

Jakie są koszty naprawy tego czy jest ktoś z forum z Tarnowa okolic albo dalej ale ma potrzebne części i się na tym zna ?

Bardzo Proszę o pomoc ! ( być może będę musiał jechać do Niemiec po weekendzie i byłby problem )

witam kolego nie martw sie bo byc moze wystarczy wymienic tylko zarowki :)

u mnie w klimatroniku tez wszystko zgaslo :( tylko ze jak wlaczylem nawiew to sie wlaczyl wiec juz bylem pewien ze to tylko zarowki:) na klimatronik potrzebujesz 4 zaroweczki i po sprawie. co do licznika to wymien wszystkie zarowki od razu bo kumpel wymienil tylko te co padly a w niespelna miesiac poszly mu nastepne :(