Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADP] Wskaznik paliwa szaleje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam czy ktos miał juz taki problem ze wskaznikiem paliwa????Jadac po normalnej drodze (tzn w miescie poza miastem) wszystko oki ale jak rusze na autostrade to przy spokojnej jezdzie wskaznik paliwa opada,miałem taki przypadek ze mi opadło do zera zapaliła sie rezerwa i autko zgasło.Okazało sie ze przepalił sie bezpiecznik z pompy paliwa.Gdzie szukac przyczyny???!!! :wallbash::hi:

Opublikowano

Spotkałem się kiedyś z takim przypadkiem że na wskutek nieprawidłowego działania zaworu na zbiorniku z węglem aktywnym dochodziło do wytwarzania znacznego podciśnienia w zbiorniku. W efekcie takiego stanu rzeczy pompa paliwa wraz z całym koszem i dnem zbiornika wędrowała do góry i dochodziło do zwarcia i przepalania zbiornika. Sprwadź czy w sytuacji gdy pojeździsz z odkręconym korkiem wlewu paliwa problem dalej występuje - jeśli nie to rozwiązanie gotowe :hi:

Witam czy ktos miał juz taki problem ze wskaznikiem paliwa????Jadac po normalnej drodze (tzn w miescie poza miastem) wszystko oki ale jak rusze na autostrade to przy spokojnej jezdzie wskaznik paliwa opada,miałem taki przypadek ze mi opadło do zera zapaliła sie rezerwa i autko zgasło.Okazało sie ze przepalił sie bezpiecznik z pompy paliwa.Gdzie szukac przyczyny???!!! :wallbash::hi:

[br]Dopisany: 11 Lipiec 2009, 00:25_________________________________________________oczywiście chodziło o przepalanie bezpiecznika a nie zbiornika.... :kox:
Opublikowano
  • Autor

Przypadek jest dziwny bo podczas jazdy miejskiej tez powinno sie tworzyc ciscnienie :mysli: a ta sytuacja wystepuje tylko na trasie ale przy okazji sprobuje twojej sugestii