adam1212 1 Posted July 19, 2009 Share Posted July 19, 2009 Cześć. Chcę zlikwidować parchy: 1. w rogu szyby przedniej - żeby zrobić to skutecznie muszę ściągnąć listwę boczną szyby przedniej - czarna. Może ktoś wie jak ściągnąć tą listwę ?. 2. Przy okazji, parchy nad aluminiową listwą klapy bagażnika w avancie - jak ściąga się tą listwę ?. Link to comment Share on other sites More sharing options...
carnivore1 0 Posted July 20, 2009 Share Posted July 20, 2009 Polecam program ELSA, wszystko rozrysowane i rozpisane, jesli nie znajdziesz to dam Ci odpowiedź, ale dopiero jutro/pojutrze jak zainstaluje u siebie bo robilem formata... Link to comment Share on other sites More sharing options...
adam1212 1 Posted July 20, 2009 Author Share Posted July 20, 2009 Niestety nie mam dostępu do tego programu. Uzupełnię, że auto to model po lifcie. Jeżeli chodzi o tą listwę, to pewnie się ją wysuwa lub wyciska, nie wiem jednak, czy na pewno oraz czy nie ma żadnych zabezpieczeń.[br]Dopisany: 20 Lipiec 2009, 15:26_________________________________________________I co dalej Nikt się nie znalazł z magiczną wiedzą ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbychzz 0 Posted July 20, 2009 Share Posted July 20, 2009 no więc tak: bierzesz i chwytasz tę listwę np. od góry i ciągniesz ! no i masz zciągnięte (co do listwy bocznej, przedniej szyby). U siebie to również ściągałem bo miałem tam rdzę - uszczelki pościągałem przeczyściłem i zanitowałem (bo w dolnym rogu mi nit póścił-prowadniki podtrzymujące te listwy czy też jak kto woli uszczelki śa mocowane na nity). A i jeszcze coś: u sibie przy ściąganiu zauważyłem już sfatygowane te uszczelki no i też dlatego wymianiałem je sobie (tobie też polecam kupić sobie drugi komplecik) Link to comment Share on other sites More sharing options...
adam1212 1 Posted July 20, 2009 Author Share Posted July 20, 2009 Dzięki za informację. Jutro spróbuję. Swoją drogą sporo to auto rdzewieje. Miałem cieniucha, cytrynę ZX, Audi 80, M 190, Mondeo MK2. Audi A4 rdzewieje najbardziej - nie było bite. Znajomi blacharze twierdzą, że to eksperymenty przy lifcie na nowy model i prawie zero ocynku. Po tym co obserwuje od 3 miesięcy po zimie (mam od grudnia) i jak robię zaprawki (parchy w różnych miejscach - rosną jak na drożdżach) przyznaję im rację - ocynk do bani, prawie na każdym odprysku parch. Nie wspomną o trójkątach na szybach i klamkach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts