Jump to content
IGNORED

[B5 AVG] Listwa boczna szyby przedniej - jak ściągnąc ?

adam1212

Recommended Posts

Cześć.

Chcę zlikwidować parchy:

1. w rogu szyby przedniej - żeby zrobić to skutecznie muszę ściągnąć listwę boczną szyby przedniej - czarna. Może ktoś wie jak ściągnąć tą listwę ?.

2. Przy okazji, parchy nad aluminiową listwą klapy bagażnika w avancie - jak ściąga się tą listwę ?.

Niestety nie mam dostępu do tego programu.

Uzupełnię, że auto to model po lifcie.

Jeżeli chodzi o tą listwę, to pewnie się ją wysuwa lub wyciska, nie wiem jednak, czy na pewno oraz czy nie ma żadnych zabezpieczeń.[br]Dopisany: 20 Lipiec 2009, 15:26_________________________________________________I co dalej Nikt się nie znalazł z magiczną wiedzą ?

no więc tak:

bierzesz i chwytasz tę listwę np. od góry i ciągniesz ! no i masz zciągnięte (co do listwy bocznej, przedniej szyby). U siebie to również ściągałem bo miałem tam rdzę - uszczelki pościągałem przeczyściłem i zanitowałem (bo w dolnym rogu mi nit póścił-prowadniki podtrzymujące te listwy czy też jak kto woli uszczelki śa mocowane na nity).

A i jeszcze coś: u sibie przy ściąganiu zauważyłem już sfatygowane te uszczelki no i też dlatego wymianiałem je sobie (tobie też polecam kupić sobie drugi komplecik)

:) Dzięki za informację. Jutro spróbuję.

Swoją drogą sporo to auto rdzewieje. Miałem cieniucha, cytrynę ZX, Audi 80, M 190, Mondeo MK2. Audi A4 rdzewieje najbardziej - nie było bite. Znajomi blacharze twierdzą, że to eksperymenty przy lifcie na nowy model i prawie zero ocynku. Po tym co obserwuje od 3 miesięcy po zimie (mam od grudnia) i jak robię zaprawki (parchy w różnych miejscach - rosną jak na drożdżach) przyznaję im rację - ocynk do bani, prawie na każdym odprysku parch. Nie wspomną o trójkątach na szybach i klamkach.