Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Dobry tuner/warsztat okolice Bielska - modyfikacja programu - oszukanie 2 lambdy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

gt28rs - niestety poza moimi możliwościami finansowymi , ale może się zdecyduję na K04-15 .

czy wkładając k04 trzeba pisać nowy program ? miałem remap pod seryjne k03 .

ile można dodatkowo wyciągnąć przy k04 bez dodatkowych modyfikacji ?

Elberoth miał czipa na 192KM i po wymianie turbo wyszło mu 207 bez zmiany softu :wink4:

na razie muszę podjechać do wasztatu i się upewnić czy to napewno turbina padła , czy może coś jescze innego .

z tego co wiem to typowym objawem zabitego turbo jest biały dym , i dziwne odgłosy z wydechu .

u mnie tego nie ma , jest jednak spadek mocy tak jak by wogóle nie ładowała...

Opublikowano

Zegar boostu się kłania :naughty::wink4:

Opublikowano
  • Autor

a tak się składa że mam i przy nodze w podłodze pokazuje maksymalnie 8psi , a powinien pokazywać 20-21 jak do tej pory , czy jazda z prowdopodobnie rozj... turbo może mieć jakieś negatywne skutki dla silnika ? chodzi oczywiście o sam dojazd do mechanika ok 15km

Opublikowano

a tak się składa że mam i przy nodze w podłodze pokazuje maksymalnie 8psi , a powinien pokazywać 20-21 jak do tej pory , czy jazda z prowdopodobnie rozj... turbo może mieć jakieś negatywne skutki dla silnika ? chodzi oczywiście o sam dojazd do mechanika ok 15km

muskając gaz

Opublikowano

a sprawdzałeś szczelność układu??

Opublikowano
  • Autor

a sprawdzałeś szczelność układu??

nie sprawdzałem , chociaż przy wyszych obrotach słychać jakiś "świst" .

myślę jednak że to na 90% turbawka , tak jak napisałem na początku wątku rozgrzewała się do czerwoności nawet po krótkiej umiarkowanie dynamicznej jeżdzie (widoczne nawet w dzień , bo w nocy to już była masakra) .

chociaż spotkałem się z opiniami że " K03 to mała turbinka i po remapie musi się napocić " i wtedy może wystąpić zjawisko świecącej turbiny .

Raczej trudno mi uwierzyć w to że to normalne i zdrowe dla turbo.

Dzisiaj /jutro zweryfikuje to mechanik i będzie wiadomo co i jak i za ile :(

w VAGU wywala tylko błędy od drugiej sondy , pojawił się też błąd "przerwa w zapłonie na pierwszym cyl " (cewki i świece wymienione kilka tyg wcześniej) po wykasowaniu nawet się nie świeci check , silnikl pracuje równo i nie ma żadnych dziwnych objawów poza tym oczywiście że turbina dalej wogóle nie ładuje...[br]Dopisany: 07 Sierpień 2009, 08:29_________________________________________________

[br]Dopisany: 11 Sierpień 2009, 14:11_________________________________________________mały UPDATE . auto pojechało do kolegi GTO z digitun.pl .

okazało się że turbiną wszystko w porządku .

problem dotyczył chyba zaworu N75 , jutro będzie się dłubał nowy program.

co najciekawsze - okazało się że mam założoną K04-15 i wtryski 380cc Siemensa , dodatkowo 2 IC z BEX'a :shocked:.(tak sobie jeżdziłem w niewiedzy przez prawie rok odkąd go mam , histori auta nieznałem a takie mody to się widzi jak się dłubie w aucie ).

trzeba się będzie zastanowić nad kandydaturą do BAT Klubu :gwizdanie: