Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Naprawa przepustnicy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeżeli macie taki błąd

17967 - Throttle Valve Control part (J338): Fault in basic settings

P1559 - 35-00 - -

i nie możecie usunąć go vagiem spróbujcie tego zanim zdecydujecie się kupić inna przepustnice

Odkręcamy przepustnice (jak - nie będę pisał , jest na forum ) zostawiamy tylko wtyczkę elektryczkę , obracamy przepustnice i odkręcamy 6 torxów ( torx 20 ) ostrożnie ściągamy obudowę i mamy na wierzchu potencjometr, musimy docisnąć i przesunąć parę razy taka czarna pierdółkę co jest na płytce drukowanej ( nie mam pojęcia jak się to nazywa :) ) jedna z nich się rusza a jedna jest na stale przymocowana. zostawiamy to jak jest ( tak aby cały potencjometr nie dotykał niczego ) włączmy zapłon i ustawiamy VAGa na kanale adaptowania przepustnicy ( 098 , 060 czy 001 ) zostawiamy to jak jest i idziemy do przepustnicy i ruszamy palcem do końca to małe czarne ustrojstwo na dwóch ścieżkach. wracamy do autka zmieniamy na basic settings próbujemy adaptować . U mnie pomogło i teraz mam spokój po całej operacji możemy sprawdzić błędy i je wyczyścić .

oryginalny link http://forums.vwvortex.com/zerothread?id=3701326 jest to trochę inaczej to zrobione przez niego . U mnie pomogło tak jak ja napisałem.

Jakieś problemy pisać :)

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam.

Spróbuje Twojego sposobu.

Mam tylko jedno pytanko.Jak zrobić adaptacje gdy nie można usunąć błędu (tego kodu)

Pozdro[br]Dopisany: 17 Listopad 2009, 22:02_________________________________________________Wreszcie się za to zabrałem.Wszystko się udało!!!przepustnica nie pokazuje błędów -adaptacja udana

Polecam ten opis.

Teraz mi się pokazuje taki błąd

17914 - Throttle Idle Switch (F60): Does not Open or Short to Ground

P1506 - 35-00 - -

Ktoś wie co to może być??

Pozdrawiam

Opublikowano

Witam.

Spróbuje Twojego sposobu.

Mam tylko jedno pytanko.Jak zrobić adaptacje gdy nie można usunąć błędu (tego kodu)

Pozdro[br]Dopisany: 17 Listopad 2009, 22:02_________________________________________________Wreszcie się za to zabrałem.Wszystko się udało!!!przepustnica nie pokazuje błędów -adaptacja udana

Polecam ten opis.

Teraz mi się pokazuje taki błąd

17914 - Throttle Idle Switch (F60): Does not Open or Short to Ground

P1506 - 35-00 - -

Ktoś wie co to może być??

Pozdrawiam

17914 P1506 45FA - Styk biegu jałowego w silniku krokowym CTP - zwarcie (do masy) styk zamknięty

Opublikowano

Witam.

Dzięki za podpowiedź. :>

A mógłbyś rozwinąć ten błąd??Co mam zrobić z tym??Gdzie poruszać itp.

Pozdrawiam

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witajcie. Mam problem ze zwiększonymi i falującymi obrotami. Słyszałem, że jeśli jest coś nie tak z przepustnicą, to zawsze będzie to sygnalizowane po podłączeniu kompa, czy to prawda? Pytam, bo u mnie na VAG-u jest wszystko OK i nie wiem, czy dalej szukać przyczyny w przepustnicy, czy zabrać się za przepływkę. Nadmieniam, że przepustnica była dopiero co czyszczona i niewiele to pomogło.

Opublikowano

No dokładnie tak jak piszesz -powinien wyskoczyć błąd na kompie.jak robiłeś niedawno czyszczenie i adaptacje to jeżeli jest coś nie tak to musisz chwile pojeździć żeby błąd wyskoczył.Odłącz przepływkę i wtedy zobacz czy Ci falują obroty.Może masz gdzieś nieszczelność??

Opublikowano

OK, dzięki za poradę. W przyszłym tyg. podłączę inną przepływkę i sprawdzę, czy będzie jakaś poprawa, bo powoli zaczyna szlag mnie trafiać :wallbash:[br]Dopisany: 17 Czerwiec 2010, 14:48_________________________________________________Właśnie podmieniłem przepływkę na sprawną - okazało się, że moja raczej też była sprawna, bo zarówno na tej nowej, jak i starej, obroty jak były wysokie, tak są nadal. Silnik miał sprawdzoną szczelność - nigdzie nie łapie lewego powietrza. Więc w takim razie co??? Pozostaje mi chyba jedynie wymiana przepustnicy - opłaca się montować używaną?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

ja kupiłem używkę i jestem zadowolony 70zł