Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Zacieki/odbarwienia na chromowanych listwach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

można jakoś usunąć odbarwienia na chromowanych listwach? wygląda to tak jakby jakieś krople substancji były długo na listwie i teraz nie da rady tego zatrzeć. są jakieś domowe metody? a może jakieś prof smarowidło?

Opublikowano

Ja kupiłem paste do niklowanych i chromowanych elementów.U mnie dało pozytywny wynik.Czyściłem wszystkie listwy przy szybach.Łapki bolały bo trzeć trzeba było wielokrotnie ale efekt super.

Opublikowano
  • Autor

możesz coś polecić konkretnie? jakaś firma... coś? :embarrassed:

Opublikowano

Ja mam taki sam defekt,probowałem roznych srodkow i nic nie pomogło.U mnie te listwy sa aluminowe i mi to wyglada jak by aluminum sie utlenilo.

Opublikowano

Kupiłem tą paste w UK.może w Polsce też jest dostępna.Nazwa tej pasty to Autosol jest w takiej tubce jak od pasta do zębów.tutaj jest link do sklepu gdzie ją kupiłem i jest tam pokazana wśród innych.http://www.halfords.com/webapp/wcs/stores/servlet/SearchCmd?srch=chrome+paste&x=0&y=0&action=search&storeId=10001&catalogId=10151&langId=-1

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam ten sam problem - alu dekory progów po czyszczeniu auta na myjni pokryły się mlecznymi plamami. Wg mnie używają silnego środka i ktoś na czas nie zmył kropel wody z listew. Jeśli ktoś ma na to sposób - proszę o poradę.

pzdr, monti

Opublikowano

metal polish 75ml -- jest na allegro http://moto.allegro.pl/item731866865_autosol_metal_polish_pasta_polerska_do_metali.html tam maja paste, mleczko itp :) dzieki albinek niebawem przetestuje , bo tez mam z 1 strony takie zasniedziałe te listwy chromowe zwlaszcza te dolne tzn tylko dolne przy szybach , zobaczymy jaki efekt bedzie :>[br]Dopisany: 10 Wrzesień 2009, 21:26_________________________________________________a ja mam takie jeszcze pytanko mozna poprosic o nr katalogoowe tych listw strona prawa (listwa przód,tył,boczna, i gorna-dachowa) z gory wielkie dzieki :hi:

oto jak one wygladaj (listwy chrom przód+tył drzwiowe)

46fde6423f5fbc2bm.jpg

oto listwa tylna mala trojkatna

02c28f6285b9457cm.jpg