Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ALL] Czy silnik wycieraczki tył po lifcie pasuje do sprzed liftu ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam czy ktoś może wie czy silnik wycieraczki tył z rocznika 99 będzie pasował do rocznika 97?

bo wizualnie się nie różnią. Nie wiem jednak czy nie było jakichś zmian w elektronice sterującej wycieraczką

Znalazłem coś takiego

-Avant wspólny zbiorniczek spryskiwacza (wcześniej osobny dla tylnej wycieraczki) /lift II/

Czy to może być problemem? :hi:[br]Dopisany: 27 Sierpień 2009, 22:47_________________________________________________Witam sprawdziłem takie silniki / 3 /wymontowane prosto z auta i niestety nie działają.

Elektroniczny układ sterowania w silniku jest bardziej skomplikowany w nowszych wersjach . :hi:

Opublikowano

Moim zdaniem powinny pasowac. Moze,to nie jest wina silniczka,tylko przewodów, znam taki przypadek, proponuje sprawdzic wszystkie wtyczki....albo przekaznik wycieraczek *377*

Opublikowano
  • Autor

Wtyki wszystkie sprawdziłem i są ok . A przekaźnik powinien być pod kanapą ALE GO TAM NIE MA.

W tej chwili moja wycieraczka startuje od razu po włączeniu zapłonu i chodzi cały czas bez żadnych przerw. Wyłącza się dopiero po wyłączeniu zapłonu.

Podejrzewam uszkodzenie układu elektronicznego w wycieraczce.

Opublikowano

u mnie jest tak samo. podmieniłem całość z innej audiczki i było ok. także raczej to będzie uszkodzenie układu elektronicznego w wycieraczce. ciężko znaleźć dobrą używkę więc odłączyłem kostkę od silniczka i nie ma problemu ... i niestety tylnej wycieraczki ;( ;( ;(

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Wybrałem się do salonu Audi po silniczek do wycieraczki i doznałem szoku ... chcą za niego 560 zł.

Ale... znalazłem w necie schemat do budowy sterownika do tej wycieraczki .

Po niedzieli zaczynam konstruowanie i dam znać ile coś takiego kosztowało i oczywiście CZY DZIAŁA :hi:

Opublikowano

Ja w mojej B5 mialem zalozony silniczek z 2002 roku i bylo ok.Niestety dzis padla oska i trzeba kupic nowy bo zgnila na amen