Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Problem z układem paliwowym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Co mogło się stać z układem paliwowym że raz dawka paliwa jest uboga a raz się dolewa jak należy, przeważnie ubogo. Auto po czipie, stało się to po wypadku, uderzenie w pojazd poprzedzający, nie zbyt mocne. Przed wypadkiem było super wszystko. Dodam że na LPG chodzi OK. PB 233Nm a LPG 264Nm po hamowni wczoraj.

Na Vagu po czasie wywala tylko błąd sondy lambda, zwarcie.

Opublikowano

miałem to samo, też się zalewał i czuć było nie przepalone paliwo, wymieniłem wczoraj sondę lambda właśnie i po sprawie, autko odżyło :good: gaz chyba nie jest sterowany przez sondę :mysli: (mogę sie mylić) więc na gazie jest dobrze, przynajmniej u mnie ( instalacja BRC ) sonda nie była podłączona pod LPG

Pozdro

Opublikowano
  • Autor

u mnie się nie zalewa, czasem dolewa się normalnie, ale przeważnie dawka paliwa podawana jest uboga. Sonda jest nowa co prawda nie ori, ale ma może 3 miesiące. LPG sterowane bodajze jest tez Sonda. Moim zdaniem błąd sondy wynika właśnie z problemu z paliwem przez toi go wywala. Może ktoś ma jeszcze jakieś sugestie

Opublikowano

sprawdź napięcie na sondzie na wszelki wypadek, może znowu się wysrała, a tak to nie wiem co może być innego :mysli: pompa paliwa ( sprawdź ciśnienie jakie podaje), filtr paliwa, .......

Opublikowano
  • Autor

sprawdź napięcie na sondzie na wszelki wypadek, może znowu się wysrała, a tak to nie wiem co może być innego :mysli: pompa paliwa ( sprawdź ciśnienie jakie podaje), filtr paliwa, .......

problem wynikł od momentu wypadku, uderzenia w auto poprzedzające. Przed było wszystko ok

Opublikowano

może akurat dziwnym trafem coś popsuło się przy okazji nie zależnie od stłuczki a w tym samym czasie, te auta są złośliwe przecież :), bo rozumiem że stłuczka była niewielka i mechanicznie nic się w silniku nie uszkodziło??

Opublikowano
  • Autor

nic, zatrzymało sie na silniku, obudowa rozrządu nieruszona.