Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Problem z gazem.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Od jakiegoś czasu mam problem z silnikiem. Zaczęło się od tego, że na gazie zaczęło się "szarpanie" - na benzynie było wszystko OK. Po jakimś czasie pojechałem do gazownika i ten wymienił mi świece oraz powiedział, żebym wymienił również kable wysokiego napięcia, bo są w opłakanym stanie i silnik nie pali na jednym z cylindrów. Po wyjeździe coś zaczęło mi "strzelać pod silnikiem", wróciłem do niego coś tam poprawił i było OK. Postanowiłem nic nie zmieniać no bo było w porządku. Jednak z czasem zaczęło się robić coraz gorzej (trwało to w sumie około 10 dni), auto coraz bardziej szarpało, rano przy 1szym odpaleniu gasło i znów pojawiło się "strzelanie", mało tego nawet przy przełączeniu na benzyne równiez szarpało. Kupiłem więc kable wysokiego napięcia i jutro oddaje auto do warsztatu. Czy ktoś wie co to może być? Czy sama wymiana kabli pomoże? Piszę z racji tego, że jestem laikiem, a nie chce zostać jutro naciągnięty na dodatkowe koszty.

Pozdrawiam,

Aha ile powinni mnie "skasować" za wymiane kabli?

Opublikowano

Nie wiem jaki jest dostęp w 1,6 ale z 50zł to max za taką operację zależnie od rejonu. Nie znam cen z sosnowca.

Opublikowano

Nie wiem jaki jest dostęp w 1,6 ale z 50zł to max za taką operację zależnie od rejonu. Nie znam cen z sosnowca.

Zapłaciłem 20zł.

Po wymienieniu kabli już nie szarpie natomiast mam inny problem:

- często po uruchomieniu auta po nocy auto samo gaśnie i dopiero po 2 odpaleniu wszystko jest OK,

- skaczą mi obroty, jak dojeżdżam do świateł do albo zatrzymują się na 1500 i nie spadają, albo jak już stoję na światłach to skaczą od 0,9 do 0,7 tak jakby miał zgasnąć,

Czy ktoś wie co to moze byc ?

Opublikowano

Zrób adaptacje przepustnicy powinno pomóc. Byc moze po tych strzałach cos sie rozszczelniło przejrzyj cały układ ssacy od przepływomierza az do silnika.