Slawkos69 Opublikowano 11 Października 2009 Opublikowano 11 Października 2009 Nie mogę otworzyć klapy silnika poniewarz urwała mi sie linka. Niestety została urwana pod maska a nie we wnetrzu samochodu. Zna ktoś jakiś sposób otwierania maski, najlepiej mało inwazyjny, bo nie chce rozwalać grila.
endriuu Opublikowano 11 Października 2009 Opublikowano 11 Października 2009 bez zdjecia grilla sie nie oebejdzie...
Pretor Opublikowano 11 Października 2009 Opublikowano 11 Października 2009 Kilka miesięcy temu miałem podobny problem, z tym, że mi się odczepiła linka od rygla i chciałem podać rozwiązanie, ale mój wątek został zamknięty. Cała operacja zajmie Ci ok 5 min z odkręceniem osłony pod silnikiem. Odkręcasz na kanale, lub podjeździe osłonę silnika, bierzesz pół metra pręta (takiego żeby się nie giął), wkładasz go z lewej strony auta między silnikiem a wentylatorem klimatyzacji świecąc sobie latarką, szukasz zamka który jest między dwoma wentylatorami i widzisz miejsce gdzie była zahaczona linka. Pchasz tą dźwignię w prawą stronę auta i maska otworzona. Jak byś miał jakieś pytania to pisz.
Cuber Opublikowano 11 Października 2009 Opublikowano 11 Października 2009 panowie , użyjcie opcji szukaj a znajdziecie odpowiedź !
Rekomendowane odpowiedzi