Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 ANA] Po lekkim dodaniu gazu obroty falują

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Po lekkim naciśnięciu pedału gazu i trzymaniu cały czas wciśniętym w tej samej pozycji obroty rosną (to chyba normalne) powiedzmy do 1300RPM po czym spadają do 800RPM i znowu rosną do 1300 i zaraz spadają do 800 czyli falują przy lekko wciśniętym pedale przyśpieszania.Dzieje się tak tylko na rozgrzanym silniku,na zimnym jest ok tzn. wcisnę gaz trzymając go cały czas w jednej pozycji i obroty rosną powiedzmy do 1300RPM i tak cały czas trzymają się w tym zakresie. Co może być przyczyną? Przepustnica czysta,zaadoptowana,brak błędów na VAG-u.

Opublikowano

Sprawdź czujnik połozenia przepustnicy czy nie ma skoków wartosci przy powolnym otwieraniu.

Opublikowano

Sprawdź czujnik połozenia przepustnicy czy nie ma skoków wartosci przy powolnym otwieraniu.

Ok. jutro podepnę VAGa i zobaczę[br]Dopisany: 16 Październik 2009, 13:27_________________________________________________Witam. Dziś byłem w servisie diagnoza: uszkodzony lmm

Teraz mam pytanie:jak go wymienię nie trzeba go jakoś zaadoptować,"włączyć" wiem że było już na forum o tym i lmm się nie adoptuje, ale jak jest uszkodzony ,nawet jak go wypnę nie pokazuje błędu. Przez to mam pyt. czy jest możliwe że ECU w tym momencie go ignoruje i jak podłączę nowy to będę musiał o jakoś uaktywnić?

Opublikowano

Nie trzeba go adaptowac :naughty:

Dzięki. A czemu nie pokazuje błędu ,nawet jak go wypnę ? :mysli: