Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Projekt Car Audio troche inny niż tradycyjne :) - pare pytan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , jestem szczęśliwym posiadaczem audi A4 B6 :)

Nie wiem jak u innych ale u mnie zamontowane jest 10 głośników:

- jeden centralnie z przodu

- osiem w drzwiach

-jeden na podszybiu z tyłu

teraz trochę o tym co juz jest:

-jednostka sterująca - RNS-E

-wzmacniacz Vibe Slick A3 ( 4x100 RMS)

-skrzynka basowa Vibe Slr12

no i pytania/ prośby o pomoc :)

1. Chciał bym dobrać do pozostałych dwóch kanałów na wzmacniaczu jakieś głośniki na przód , tylko nie wiem jakie :) mam również zestaw odseparowanych głośników Vibe se-k (115 rms) tylko mają dość duży magnes i średnio dają rade przy szybszym basie( wtedy zamiast basu jest raczej buczenie)

2. Czy jest możliwość dobrania głośników ( jednego w przednie podszybie i dwóch zestawów w tylne drzwi) takich , żeby grały bez wzmacniacza i nie zginęły z swoim dźwiękiem ? nie muszą mieć mocnego basu bo tym zajmie się przód i skrzynka.

3. Jaka jest średnica i głębokość głośnika pod przednią szybą ?

reszta pytań w trakcie wyjdzie:)

oczywiście wszystko będzie wygłuszone plus dystanse, więc o tym nie musicie pisac:)

Opublikowano

Bardzo fajnymi głośnikami na przód jest dwudrożny zestaw simplex, ale nie wiem czy pod wzmacniacz Vibe jest sens montować głośniki tej klasy. Może lepiej troszke dołożyć, pozbyć się wzmacniacza i kupić używaną alpine V12? Zagra o niebo lepiej a nie jest wybitnie droga. A głośniki w drzwiach nie wyprodukują dobrego basu jak całość nie jest wygłuszona i jeśli słuchałeś ich w drzwiach bez głuszenia to najpierw wygłusz a potem oceniaj. Samo wygłuszenie drzwi przy seryjnych głośnikach daje odczuwalną poprawie dźwięku :good:

Opublikowano
  • Autor

ten wzmacniacz alpine V12 ma 100rms po mostku a tutaj mam tyle na jednym kanale więc musiał bym obrazu skrzynkę zmienić bo za slaby wzmacniacz by był, a o wygłuszeniu wspomnialem zeby nie trzeba bylo o nim pisać;d

mam jeszcze jedno pytanie , w wzmacniaczu jest wejście na pilocik, gdzie mogę dokupić taki pilot ? Jest to całkiem przydatna rzecz bo nie trzeba wchodzić do bagażnika zeby pogrzebać cos przy zmianie ustawienia basu ;d