Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

a4 (b5)- czujknik zmknięcia drzwi przednich - rozbierał ktos?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.,

w mojej nowo nabytej "niuni" natknąłem się na drobną ale b. irytującą usterkę.

Czujnik drzwi przednich kierwowcy który jest z zamku, przy zamknietyc drzwiach daje info do kompa i wyswietlacza na kokpicie że drzwi są owarte.

Próbowałem zapsikaniem WD40, regulacji uchwytu do zamka. nie pomogło.

Gdy przy otwartych drzwiach srubokrętem "oszukuje" zapdkę zamka słysze delikatnie cykniecie mikro styku i na wysietlaczu w kokpcie (co ok. 10-tą próbe) dochodzi impuls że drzwi są zamknięte

Pytanie moje do Was, którzy mieli okazje wyjmowac ten zamek, czy dotarcie do styku jest możliwe czy da sie go jakos zregenerowac?? jak??

( sadze ze samo czysczenie nie pomoze, gdyz juz zapsikałem go duza iloscia WD40)

..dodam że przy zamknietych drzwiach cały czas pali lapmka sie podswietelnia drzwi (od spodu) , migacze nie sygnalizują zamkniecia centralnego z pilota, ..oraz irytujace wyswietlnie sie kontrolki otwatych drzwi na kokpicie.

Jeśli ktos z Was moze służyc poradą, chetnie porozmawiam na gg: 1037213

Darek[br]Dopisany: 20 Maj 2007, 19:54 _________________________________________________Postanowiłem odpowiedzieć sam.. może komuś się przyda.

Moje autko już po kuracji uzdrawiającej.Panowie z warszawskich warsztatów (elektrycy) kazali wymieniac cały zamek!!! - paranoja. Problem tkwił w przymocowanycm do zamka styku.

Kwestia zdjęcia tapicerki to pryszcz. wystarczyło zdjac trójkącik lusterka, rozbroic uchwyt (za któy łapiemy by zamknąć drzwi) i wykrecic spod niego 2 sróby, dodatkowo chyba 3 małe wkrety w z boku w tapicerce. Żeby dobrac sie do zamka musiałem wyjac mechanizm szyby - wychodzi łatwo -cały wraz z ramkami drzwi i lusterkiem :)

Zeby wydobyc przełacznik, trzeba było troche sie nameczyc, a wymagało to odgięcia metalowego cięgna w zamku zeby przełacznik mógł wyjsc.

Przyczyna usterki był walniety 1 styk. (są 2). drugi u mnie był nie wykorzystywany. Tu przyszedł z pomoą elektronik który podmienił kable wychodzace od przełacznika, uzywając do sygnalizacji 2 styku (wczesniej nie używanego).

Dotatkowo przelutował w srodu styku scieżki, demontując jego obudowe.

finalnie najwiecej czasu zajeło dostanie sie o zamka i wydobycie upierdliwego przełącznika.

ale zaoszczędziłem ok 250 plnów bo tyle chcieli za wymiane całego zamka w wawie.

ehh..mam nadzieje że komus sie przyda moje sprawozdanie.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Dzięki kolego za dokładną instrukcje

u siebie w autku mam dokładnie taki sam problem tylko nie bardzo ma mi kto to zrobić :disgust:

Ale zobaczymy ważne że już wiem o co chodzi :dance:

[br]Dopisany: 08 Sierpień 2007, 21:51 _________________________________________________Kolego mam jeszcze jedno pytanie :>

jak przekręcasz kluczyk to pojawia cie się na wyświetlaczu napis Service??

Bo u mnie się pojawia i nie wiem czy to coś jest uszkodzone czy tak po prostu musi być

pozdrawiam

Opublikowano

To oznacza, że auto somoistnie dokonuje sprawdzenia podstawowych, określonych funkcji i elementów samochodu.

Opublikowano

Dzięki za odpowiedz

Kamień z serca tylko zrobić zameczek i można śmigać :a4fan:

Pozdrawiam