Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Problem z licznikiem - prędkościomierz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :hi:

Ruszyłem wczoraj wskazówką z prędkościomierza.. gdy chciałem ją cofnąć ta jakoś dziwnie przeskoczyła.. poruszałem trochę żeby ustawić na zero i tak zostawiłem.

Dziś zobaczyłem że wskazówka idzie do góry bardzo cyklicznie i powoli (tzn tak jak by na to patrzeć po stopklatkach) po czym zatrzymała się w okolicach 80km/h i tak sobie stoi :blink:

Czy jest jakaś szansa jeszcze na doprowadzenie tego do ładu? Czy zwykły lajek z dziedziny elektryki lepiej niech nowy licznik już kupuje? :cool1:

Z góry dziękuję za pomoc

Opublikowano
  • Autor

może i dobry ale chciałbym go uratować jak się da...

pomoże ktoś? :mysli:

Opublikowano

może i dobry ale chciałbym go uratować jak się da...

pomoże ktoś? :mysli:

Cycku podlacz to pod vaga i zrob test zegarow niech wskazowki sie machnal po tarczy zoabcz co jest, nic jej sie pewnie nie stalo tylko za mocno ja docisnales :kox::naughty: poluzuj ja troche od tarczy wykalibruj i powinno byc git :good: mialem to samo z wskazowka od paliwa za mocno byla nacisnieta na szpilke i pracowala jak chciala albo sie nie ruszala albo stawala albo wlasnie stop klatka. ostatecznie calkiem ja zsun i na spokojnie nasun ponownie powinno byc git. ja u siebie nie takie rzeczy ze wskazowkami robilem i smiga jak ta lala :good:

Opublikowano
  • Autor

Mrogal dzięki wielkie za zainteresowanie bo już się załamałem :hi::tongue4:

powiedz mi tylko jak się te wskazówki ściąga bo nie chcę złamać to raz a dwa gdzie jest kalibracja na vagu? :mysli:

Opublikowano

powiedz mi tylko jak się te wskazówki ściąga bo nie chcę złamać to raz a dwa gdzie jest kalibracja na vagu? :mysli:

albo podwazasz z dwoch stron i ona do gory odskakuje, albo krecisz w lewo az poczujesz opor i cigniesz wtedy do gory i ona sie zsuwa probuj z wyczuciem mozze nie spierdolisz :polew:

a co do testu to gdzies w vagu w zakladce zegary jest test czy cos takiego oj posszperaj znajdziesz, zreszta na forum bylo na ten temat :good:

Opublikowano
  • Autor

albo podwazasz z dwoch stron i ona do gory odskakuje, albo krecisz w lewo az poczujesz opor i cigniesz wtedy do gory i ona sie zsuwa probuj z wyczuciem mozze nie spierdolisz :polew:

a co do testu to gdzies w vagu w zakladce zegary jest test czy cos takiego oj posszperaj znajdziesz, zreszta na forum bylo na ten temat :good:

dzięki wielkie już lecę z laptopem do auta :decayed:

jak by coś to będę Cię jeszcze męczył :wink4:[br]Dopisany: 02 Grudzień 2009, 18:24_________________________________________________niestety nie znalazłem tego na vagu :wallbash:[br]Dopisany: 02 Grudzień 2009, 19:03_________________________________________________znalazłem na necie ale co się okazuje w takim razie nie mam chyba pełnej wersji vaga bo coś nie gada "output test" na 17 :mysli:

Opublikowano

kalibrację robisz ręcznie, tak jak pisał Mrogal :cool1:

w vagu tylko output test żeby sprawdzić czy bangla jak trzeba

znalazłem na necie ale co się okazuje w takim razie nie mam chyba pełnej wersji vaga bo coś nie gada "output test" na 17

sprawdź maila :naughty:

Opublikowano
  • Autor

Panowie dziękuję za pomoc :notworthy: wystarczyło wyjąć wskazówkę, włożyć jeszcze raz i nastawić tak by dobrą prędkość pokazywało (użyłem do tego navi + climatronic) :przebiegly:

Michaś dzięki za vaga :drunk: