darecki_123 Opublikowano 7 Grudnia 2009 Opublikowano 7 Grudnia 2009 Czesc koledzy pomozcie, przy zmianie oleju przestawilismy service Vagiem z LL na zwykły serwis co 15tyś i skasowalismy wskazania. Wskaznik pokazuje kilometry i nastepny przegląd jako "---". Jednak po kilku kilometrach powinien zaczać odliczać ? Przejechalem juz ok 500km a na wskazniku dalej jest "---". Czy wiecie gdzie leży problem ?
augustA4 Opublikowano 7 Grudnia 2009 Opublikowano 7 Grudnia 2009 Spokojnie tez tak miałem. Po przebiegu ok 1000 km pokaże ci wskazania.
antonio Opublikowano 9 Grudnia 2009 Opublikowano 9 Grudnia 2009 i jak pokazuje już dystans do przeglądu??
darecki_123 Opublikowano 14 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 14 Grudnia 2009 No jeszcze nie ale ostatnio malo jezdzilem (więcej służbowym), od wymiany mam dopiero ok 500km więc ciężko powiedzieć. [br]Dopisany: 11 Grudzień 2009, 09:09_________________________________________________Potwierdzam , równo po przekroczeniu 500km i ponownym wlaczeniu silnika, service wskazuje dane.
kuchar222 Opublikowano 26 Grudnia 2010 Opublikowano 26 Grudnia 2010 ja dołączę się do pytania u mnie już wyskoczyło, że mam jakieś 28000 km do serwisu rozumiem, że mam ustawiony LL ale to nie znaczy chyba, że mam na tym oleju tyle jeździć ( może głupie pytanie ale ja jeszcze oleju nie wymieniłem, a poprzedni właściciel wymieniał tuż przed zakupem i dlatego moje zdziwienie, że jest taki długi okres do kolejnego serwisu )
augustA4 Opublikowano 30 Grudnia 2010 Opublikowano 30 Grudnia 2010 ja dołączę się do pytania u mnie już wyskoczyło, że mam jakieś 28000 km do serwisu rozumiem, że mam ustawiony LL ale to nie znaczy chyba, że mam na tym oleju tyle jeździć ( może głupie pytanie ale ja jeszcze oleju nie wymieniłem, a poprzedni właściciel wymieniał tuż przed zakupem i dlatego moje zdziwienie, że jest taki długi okres do kolejnego serwisu ) Na poczatku jakkupilem fure trez maialem na LL. Wymienilem zaraz olej na "normaly" i ustawilem na przeglady co 15000 km. Oczywiscie nie musisz jezdzic na tym oleju tak dlugo. mozesz go wymienic po przebiegu 15000 i zalac nowy.
Slawko 08 Opublikowano 30 Grudnia 2010 Opublikowano 30 Grudnia 2010 W naszych warunkach 15 tys miedzy wymianami to max,a serwis tak jak wczesniej koledzy sugerowali wraca do wskazan po 500 km
Rekomendowane odpowiedzi