Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AKN] Elektryczna pompa paliwa nie podaje, odpowietrzony na samostarcie nie odpala

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. :hi:

Niestety wydarzyło się coś i nie odpala :wallbash:

W baku było mało paliwa i nie zdążyłem dojechać do stacji, po drodze zapaliła się kontrolka grzania świec i mrugała (myślałem że dojadę) ale niestety po drodze autko zgasło i nie odpaliło już.

Mrugały tylko kontrolki grzania świec.

1. Wymieniłem elektryczną pompkę paliwa. ( Ale podłączona na krótko do bezpiecznika 28 nie podaje paliwa, nawet podłączona do prostownika też a kręci, nawet zmieniałem bieguny + & -)

Teraz kontrolki już nie mrugają _ i pompka po podłączeniu sama się odezwała ale paliwa nie chce podawać, wiem że może też być wadliwa...

2..Między czasie próbowałem odpowietrzyć zgodnie z zaleceniami ....opisanymi sposobami w innych postach.

3.Paliwo podane z pojemnika bezpośrednio do filtra jest nawet w przewodzie do pompy.

4.Próbowałem odkrecic wtryski po 5 sekudn strona itd... podawało paliwo i dalej nic.

NIE KRĘCIŁEM NA ROZRUSZNIKU ZGODNIE Z ZALECENIAMI ;)

Może ktoś miał coś podobnego ... ??

VAG'a nie podpinałem wcześniej bo elektryczna pompka była zajechana to ją wymieniłem z automatu.

Czy to może bład impobilaizera , albo jakiegoś innego czegoś .... akumlator był odłączany.

Bo na vaga muszę czekać do końca tygodnia, może ktoś ma jakiś pomysł co w między czasie posprawdzać.

Dziekuję za odpowiedzi i wiem że a4 bez vaga się nie naprawia, ale może ktoś coś podobnego przeżył.

Opublikowano

ja miałem to samo - pompa mi padła.

pompa i jej komputer (sterownik?) jest chłodzona ropą, moja już miała swoje nalatane i przyszedł na nią czas, sterownik aż wybuchł że tak powiem. sterownik + nowa obudowa pompy bo pękła = 3 tys zł i kolejne 200 tys km z glowy :)

Opublikowano
  • Autor

Ale dla czego nie podaje paliwa ta pompka elektryczna w baku ... ?? Nawet podpięta na krótko .

Opublikowano

jeśli masz dobrze odpowietrzoną pompę to odpal go na plak, sprawdź wówczas czy nie ciągnie powietrza na pewno jest gdzieś nieszczelność dlatego są problemy z odpaleniem.Jeśli będą nadal problemy a nieszczelności nie znajdziesz to zmień filtr na pewno pomoże, wątpię żeby nagle szlak trafił pompę VP, przeciesz zabrakło Ci poprostu paliwa

Opublikowano
  • Autor

A czy może ktoś wie dlaczego nie podaje paliwa pompka elektryczna z baku , przy stanie mniej jak 3/4 i wiecej także podpięta na krótko zarówno czy to do bezpiecznika '28' czy bezpośrednio z prostownika.

Opublikowano

Dlaczego sie upierasz że pompka ma ci podać paliwo, ona tylko przelewa z baku do komory spiętrzającej jeśli jest mniejszy stan niż 40l, poza tym jej nie słychać bo jest bardzo cicha chyba że w słuchawkach lekarskich, przy najmniej tak jest u mnie.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za odpowiedź. :hi:

To teraz nie będę wymagał od niej żeby mi pompowała paliwo na zewnątrz bo VP je sobie wypompuje... :gwizdanie:

Tylko poczekam na Vag'a i będę się bawił dalej.