Rysio! Opublikowano 8 Grudnia 2009 Opublikowano 8 Grudnia 2009 Witam, Kilka dni temu zamontowałem do lamp zespolonych Valeo Ksenony. Od tego momentu zaczely sie problemy... co jakis czas kasuje mi sie ten okresowy licznik kilometrów. Czasami podczas zapalania świateł przygasają zegary i resetuje sie ten licznik. Jeden raz w ciągu tygodnia mialem sytuacje ze odpalając samochod wszystkie kontrolki mi zaczely migac.... począwszy od rezerwy skończywszy na oleju, po odpaleniu silnika nie pracowały zadne wskazówki - ani od poziomu paliwa, ani obrotomierz. Silnik był zimny i stałem w miejscu ale pewnie prędkościomierz i wskaźnik od temp. też nie działały. Zgasiłem na kilka min. i poszedlem na wszelki wypadek sprawdzic ten olej, był w normie. Więc siadłem spowrotem i jak włączyłem na zapłon wszystko było OK. Jak narazie ta sytuacja sie nie powtórzyła. W dalszym ciągu są problemy z tym licznikiem kilometrów. Co może być tego przyczyną?? jakieś wadliwe przetwornice? Czy muszę wymienic jakis przekaznik ?? Mam nadzieje ze ktos pomoze... byłem dzis pod komputerem ale nic nie wyszło... ;/
wojtek26 Opublikowano 8 Grudnia 2009 Opublikowano 8 Grudnia 2009 Odepnij xenony i zobacz czy usterki ustapia czy tez nie, moze to byc tylko zbieg okolicznosci, moga byc zimne luty na płytce i stad te problemy przy niższych temp.
czaja77 Opublikowano 8 Grudnia 2009 Opublikowano 8 Grudnia 2009 hmm wydaje mi się ze to nie od tego,masz uszkodzenie w liczniku,może to początki uwalonego procka ?
Rysio! Opublikowano 8 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 8 Grudnia 2009 zmieniłem na zwykłe żarówki... zobaczymy po kilku dniach czy sie cos zmieni. Jak tak to reklamacje skladam na to bo moze jakies wadliwe te przetwornice.
Texi89 Opublikowano 8 Grudnia 2009 Opublikowano 8 Grudnia 2009 ja też miałem ten sam problem po założeniu HIDów :// mi raz nawet wywaliło kluczyk i musiałem programować go od nowa ... ale po pewnym czasie żeby zresetować licznik, zrobić zeby nic nie migało musiałem odpinać na chwile aku ;/ bo zwykłe gaszenie silnika nic nie dawało ;/ Elektromechanik mi powiedział że to wina przetwornic
Rekomendowane odpowiedzi