Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Zawieszenie standardowe + sportowe sprerzyny dobry pomysł czy nie?????

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich!!

Wiem ze pewnie nie raz byl poruszany ten temat ale chcę się dowiedzieć czegoś więcej na ten temat. A więc obecnie mam A4 z 99r 1.8t na zawieszeniu gwintowanym koni ale mam dość ciagłego obcierania o asfalt i jazdą non stop w stresie czy zaraz czegoś nie urwę:P Powiedzcie mi czy jak podkrece auto na gwincie do góry to czy auto nie bedzie juz takie sztywne i twarde? czy tylko tyle ze bedzie wyzsze i nic wiecej?? Chciał bym mieć auto bardziej komfortowe i dlatego sie zwracam do was z takim pytankiem czy to cos da jak podniose auto a jak to nic nie pomoże to chciał bym zmienic amorki na standardowe a sprężyny na sportowe i teraz tak jakie amirki beda najlepsze i sprezyny???? oczywiscie cena tez tu gra duza role:P jesli ktos sie orjetuje w tym temacie prosze o jaki kolwiek kontakt i jakies porady jakie bylo by najlepsze wyjscie z tej sytulacji:) Pozdrawiam!

Opublikowano

jesli na wysokości serii to seryjna spreżyna i bilstein b6

bedzie pewnie i lepiej niz na gwincie koni

jesli troche niżej to eibach pro kit -30mm+b8 na takie zestawienie zbieram kase :decayed:

pomyśl o pierwszym zestawieniu ewentualnie do b6 springi od 1BE -20mm[br]Dopisany: 14 Grudzień 2009, 22:58_________________________________________________jaka masz wogole glebe??

najlepszy zestaw wg mnie to eibach pro kit+b8, lub b12(sprężyna H&R jest w zestawie)[br]Dopisany: 14 Grudzień 2009, 22:59_________________________________________________wiekszy komfort bedziesz miał na bilsteinie niż na koni

zestaw b12 cena 2800zł czyli b8+h&r idealnie dopasowane

eibach pro-kit -30mm + b8 to suma 2400zł

b6 kpl to cena1700zł + ori springi takie mam na sprzedaz :wink4:

Opublikowano
  • Autor

no ogolnie teraz mam totalna glebe.... amory skrecone na maxa. Sluchaj dla mnie co piszesz B8 czy b12 to czarna magia :P sprezyny to wiem o czym mowisz ale o amorkach to kompletnie nie wiem :P Ja bym chcial zeby auto bylo troche posadzone zeby ladnie sie prezetowalo na letnich 18:) a jakiegos tanszego zestawu nie mozna skombinowac? np tak jak wlasnie pisalem seryjne amorki + sportowe sprezyny? czy to jest glupi pomysl ?:P bo z tego co sie orjetowalem to amorki kyaba od 150 do 200zł mozna kupic = sprezynki sportowe ogolnie posiadam czerwone tylko nie wiem jakiej firmy ale chyba hr i czy to by byl dobry zestaw jak bym tak go zkompomowal czy nie polecacie??

Opublikowano

seryjny amor + sportowa sprezyna to jak uzywanie tej samej gumki ale to tylko moje zdanie

ja obecnie smigam na gwintowanym zawieszeniu ta-technix za 1100zł po kilku tysiacach km. sie ładnie ułozył i jest bardzo komfortowy a glebe mam -50-55mm jest bardzo przyjemnie wiec polecam jak chcesz wiecej o nim wiedzieć to jest o nim wątek

Opublikowano
  • Autor

a mogl bys przeslac mi linka gdzie moge cos poczytac o tym zawieszeniu? a gdzie moge je kupic? na allegro gostane? bo u mnie w okolicy nie ma nigdzie sklepu z takimi rzeczami...

Opublikowano

a mogl bys przeslac mi linka gdzie moge cos poczytac o tym zawieszeniu? a gdzie moge je kupic? na allegro gostane? bo u mnie w okolicy nie ma nigdzie sklepu z takimi rzeczami...

http://www.a4-klub.pl/smf/all_b5_tatechnix_zawieszenie_gwintowane-t77190.0.html

Wsio na forum jest :hi:

Opublikowano
  • Autor

dzieki bardzo :)

Opublikowano

ja obecnie smigam na gwintowanym zawieszeniu ta-technix za 1100zł po kilku tysiacach km. sie ładnie ułozył i jest bardzo komfortowy a glebe mam -50-55mm jest bardzo przyjemnie wiec polecam jak chcesz wiecej o nim wiedzieć to jest o nim wątek

to czemu chcesz wymienić na pro-kit? :wink4:

Opublikowano

czemu?

mowa oczywiście o samych sprezynach+bilstain

bo jest za nisko dla mojej kobitki

a gwintu nie skręce do -30mm bo to nie ma sensu jak on moze wtedy pracować :confused4:

najlepsza opcja dla gwintu to zaczyna sie od -40mm

ja mam -55/-50

Opublikowano

no ja bym sprotowych sprężyna na serię amory nie zakładał, przecież gwint możesz lekko podkręcić i nic mu nie będzie, a jak nie to jakiś kitowy zestaw sprężyna + amor, ja mam WEITEC -40mm, ale na wiosnę napewno będę zmieniał, i pójdzie on do żyda, a zawita gwint :good: