Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B5[AFN] Przydławia się przy spokojnym przyśpieszaniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Ostatnio zaobserwowałem dość dziwne zjawisko w mojej Audiczce. Przy łagodnym przyśpieszaniu (głownie na 2 i 3 biegu) przy ok 1800/2000 obrotów następuje chwilowe przydławienie się autka, tak jakbym przy płynnym przyśpieszaniu na chwilę zdjął nogę z gazu. Na wyższych obrotach i przy gwałtownym przyśpieszaniu ten problem nie występuje. W czym może tkwić problem?

P.S Uprzedzę odpowiedzi "zrób logi" ;)

Ostatnio byłem na diagnostyce (nie VAG bo w Toruniu nie mogę takowego znaleźć) i jestem po wymianie przepływki (innych błędów nie było)

Opublikowano

Witam

Ostatnio zaobserwowałem dość dziwne zjawisko w mojej Audiczce. Przy łagodnym przyśpieszaniu (głownie na 2 i 3 biegu) przy ok 1800/2000 obrotów następuje chwilowe przydławienie się autka, tak jakbym przy płynnym przyśpieszaniu na chwilę zdjął nogę z gazu. Na wyższych obrotach i przy gwałtownym przyśpieszaniu ten problem nie występuje. W czym może tkwić problem?

Ostatnio byłem na diagnostyce (nie VAG bo w Toruniu nie mogę takowego znaleźć) i jestem po wymianie przepływki (innych błędów nie było)

to ze uprzedziłes to nic nie zmienia ... w dalszym ciagu nie masz logow podczas jazdy i nie ma jak sprawdzic zachowania podstawwoych parametrów pracy silnika i co sie z nimi dzieje podczas przerwy w braku moczu

P.S czy to występowało takze przed wymiana przepływki i dlaczego ja wymieniles ? bo był bład czy autko nie mialo moczu ... WIECEJ KONKRETÓW ! ... wróżek tutaj nie ma .... :afro:

Opublikowano

Witam

Przyczyny takiego zachowania mogą być bardzo różne. Odżałuj trochę PLN-ów i kup nawet najprostszy interfejs umożliwiający

podpięcie się do komputera, jeśli nie masz laptopa, to pożyczysz na chwilę i zdiagnozuj auto.

Tutaj link do tematu o kabelkach:

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=4810

A tutaj jak poprawnie wykonać logi:

http://tinyurl.com/2a4hyx

Na forum są koledzy, którzy dzięki logom są w stanie określić liczbę much przylepionych do chłodnicy, więc na pewno Ci pomogą.