Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Problem z przyciskami na klimatronicu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam. Szukałem odpowiedzi na moje pytanie w szukajce ale nic szczegolnego nie było temu zakładam new teamt. Mój problem polega na tym że nie działają ( nie podswietlają) mi dwa przyciski na klimatroniku a mianowicie strzałka w górę i w dół a przycisk nawiewu centralnego w porządku. Dodam że gdy wcisnę tą strzałkę w górę to wieje mi na szybę ( ale się nie swieci na wyświetlaczu) a gdy na nogi ( strzałka w dół) to ani nie wieje ani nie swieci się kontrolka. i wogóle słabo na nogi wieje prawie wcale. Proszę o pomoc

Opublikowano

vag :)

problem w tym, że panel klimy jest raczej nierozbieralny i jeśli uszkodzeniu uległ któryś z jego elementów to trzeba wymienić cały

Opublikowano

Najpierw sprawdź sobie błędy na samym klimatroniku może coś wyskoczy :mysli:

Opublikowano
  • Autor

ale błędy na kanale 1? boo jak go załącze to ciagle jakieś wartości mi sie zmieniają...

Opublikowano

Czyli wyświetlają się błędy :) Pospisuj co tam się wyświetla i poszukaj na forum co oznaczają :)

Opublikowano

vag :)

problem w tym, że panel klimy jest raczej nierozbieralny i jeśli uszkodzeniu uległ któryś z jego elementów to trzeba wymienić cały

nieprawda :no:

sprawdź zimne luty na płytce ( to najczęstsza przypadłość tych paneli), a za podświetlenie w przedliftach odpowiedzialne są takie małe żaróweczki, które kosztują 8zł w IC :decayed: wykręć i kup taką samą :decayed:

poczytaj ten temat :good:

http://www.a4-klub.pl/smf/all_b5_naprawa_panela_klimatronika-t3521.0.html;msg47399#msg47399

Opublikowano
  • Autor

ok jak znajdę wolną chwilę i spisze te błędy..[br]Dopisany: 23 Grudzień 2009, 07:23_________________________________________________a z resztą takie pojęcie jak zimne luty to dla mnie abstrakcyjne pojęcie, nie wiem z czym to nawet sie je... a jak to zrobić to wcale nie mam pojęcia

Opublikowano

a z resztą takie pojęcie jak zimne luty to dla mnie abstrakcyjne pojęcie, nie wiem z czym to nawet sie je... a jak to zrobić to wcale nie mam pojęcia

Dlatego poczytaj wątek który wkleił kolega bo tam dokładnie wszystko pisze :good:

Opublikowano
  • Autor

ale błędy sa wyswietlane na kanale pierwszym?

Opublikowano

ale błędy sa wyswietlane na kanale pierwszym?

Tak jest

Opublikowano
  • Autor

to będzie chyba tak :

62,3

15,7

i 13,5 o ile dobrze pamiętam..[br]Dopisany: 23 Grudzień 2009, 22:47_________________________________________________te dwa sotatnie to chyba chodzi o klapę na nogi ( fakt nie dmucha mi na nogi) a ta pierwsza wartość? i co mozna z tym zrobić?

Opublikowano

Szukaj kolego szukaj na forum bo na pewno są opisy błędów, z czego one są i jak im zaradzić :good:[br]Dopisany: 23 Grudzień 2009, 22:52_________________________________________________62.3 - czujnik słoneczny ( na środku deski roździelczej chwilowe rozłączenie)

Opublikowano
  • Autor

Guregoru dzieki wielkie:) :drinks: a co to wogóle ten czujnik słoneczny i do czego służy i jak sie dobrać do niego i naprawić będzie szybciej może mi podpowiesz będzie szybciej[br]Dopisany: 24 Grudzień 2009, 07:30_________________________________________________Panowie mam jeszcze pytanie, gdzie u mnie jest silniczek od klapy na nogi? od strony kierowcy czy pod schowkiem bo szukałem i co temat to inaczej jest napisane... :wallbash:

Opublikowano

Guregoru dzieki wielkie:) :drinks: a co to wogóle ten czujnik słoneczny i do czego służy i jak sie dobrać do niego i naprawić będzie szybciej może mi podpowiesz będzie szybciej

Czujnik który mierzy jak mocno świeci słońce przez przednią szybę i dostosowywujący moc nawiewu klimy jak jest na auto żebyś się nie usmażył w aucie :) ale jak się do niego dobrać to niestety ci nie powiem bo nigdy tam nie grzebałem :)

Opublikowano
  • Autor

Guregoru :drinks: a jak z tym silniczkiem od klapy na nogi co pisalem wiesz coś?

Opublikowano

Guregoru :drinks: a jak z tym silniczkiem od klapy na nogi co pisalem wiesz coś?

Niestety też słyszałem różne opinie :confused4:

Opublikowano
  • Autor

słuchaj jednak po stronie kierwocy za pedałem gazu, dojście b. kiepskie i nie wiem jak wykręcić dwa wkręty bo tam dojścia nie ma i żaden śrubokręt się nie mieści[br]Dopisany: 01 Styczeń 2010, 16:36_________________________________________________i jak nikt nie wie czym można odkręcić te wkręty od tego silniczka?? dojście jest marne i nie wim co z tym zrobic :wallbash:

Opublikowano

Weź (pożycz, kup) taki śrubokręt co się wygina i na pewno tam dojdziesz :good:

Opublikowano

witam niech mi ktoś napisze co to za błąd z klimatroni-ka 65,1