KANAL Opublikowano 30 Grudnia 2009 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Nie wiem czy dobrze i jasno nazwalem temat. Odpowiedzi znalezl nie moglem w tym dziale. Problem pojawil sie rano, jak jechalem do pracy. Otoz samochod po calonocnym postoju na mrozie (-2), odpalam, klima wlaczona na auto 22stopnie i co sie dzieje? Momentalnie wieje zimnym powietrzem, wentylator dmucha na maksa mimo ze plyn jest zimny i nie potrafi ogrzac powietrza. Po kilku km ustawilem 18 st. auto sie nagrzalo, w srodku leci cieple powietrze, nadmuchalo go tyle ze dmuchawa automatycznie zmiejszyla sile dmuchawy wiec prawidlowo... ale czemu dmucha od poczatku mimo ze auto zimne? Przeciez zawsze mialem tak ze ujechalem z 700m, silniczek zlapal temperature i wtedy dopiero (jak bylo AUTO) nawiew zaczal stopniowo dmuchac coraz bardziej, a teraz odkad odpale dmucha na maks zimnym powietrzem - bo plyn zimny. VAGA nie podpinalem jeszcze bo jestem w pracy na sluzbie, jutro to zrobie ale moze do rana ktos napisze na co zwrocic uwage, a moze ktos mial juz taki problem. Dodam ze wczoraj instalowalem VAG na nowym laptopie i z ciekawosci czy wszystko jest ok poszedlem do autka podpiac do sprawdzic czy dziala... wylaczylem dmuchawe zupelnie i klimatronik sie wylaczyl (prawidlowo)... rano wlaczam 22 stopnie na zimnym motorze a tu odrazu dmucha na maks. Pozdrawiam.
wojtek26 Opublikowano 31 Grudnia 2009 Opublikowano 31 Grudnia 2009 Na klimatroniku masz mozliwosc sprawdzenia błedów nie musisz miec VAG-a
KANAL Opublikowano 31 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 31 Grudnia 2009 Na klimatroniku masz mozliwosc sprawdzenia błedów nie musisz miec VAG-a Na VAGu szybciej sprawdze niz na klimatroniku (mam swoj kabel)... ale bylem w pracy. Dzisiaj odpalam autko, zostawilem na AUTO wczoraj i jest okej, dopoki nie zlapal temperatury dmuchawa nie dmuchala, czyli tak jak powinno byc, pozniej podepne kompa i zobacze czy zlapal jakis blad przez ten jednorazowy psikus
Rekomendowane odpowiedzi