Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Czy taki filtr na odmę podejdzie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

w jaki sposób zaślepiłeś tą dziurę przed suszarką? i jeżeli w takim razie wypuszczę wąż a na jego końcu umieszczę taki filterek jak w aukcji w pierwszym poście to będzie dobrze? powiedz jeszcze czy ten wąż idzie Ci od tego zaworka na pokrywie zaworów czy tam masz przelet? zaślepienie?

znalazłem u siebie stary ochraniacz jakie obecnie stosuje się w sklepach na zaciski akumulatora z tym, że obecne ochraniające kapturki są grubsze i mają wycięte symbole + oraz - i nie nadają się z tego względu a ten stary był idealny i wpasował się w otwór króćca rury jak w masło :), zaworu na pokrywie klawiatury nie likwidowałem ani nie wybebeszałem tylko podpiąłem do niego wąż i puściłem do butelki, żadnego filtra nie stosowałem aby nie ograniczać dodatkowo swobody wydostawania się wyziewów z odmy.

dzięki wielkie teraz już wiem co robić :notworthy:

Opublikowano

w jaki sposób zaślepiłeś tą dziurę przed suszarką? i jeżeli w takim razie wypuszczę wąż a na jego końcu umieszczę taki filterek jak w aukcji w pierwszym poście to będzie dobrze? powiedz jeszcze czy ten wąż idzie Ci od tego zaworka na pokrywie zaworów czy tam masz przelet? zaślepienie?

znalazłem u siebie stary ochraniacz jakie obecnie stosuje się w sklepach na zaciski akumulatora z tym, że obecne ochraniające kapturki są grubsze i mają wycięte symbole + oraz - i nie nadają się z tego względu a ten stary był idealny i wpasował się w otwór króćca rury jak w masło :), zaworu na pokrywie klawiatury nie likwidowałem ani nie wybebeszałem tylko podpiąłem do niego wąż i puściłem do butelki, żadnego filtra nie stosowałem aby nie ograniczać dodatkowo swobody wydostawania się wyziewów z odmy.

czyli masz taki domowy oil catch tank, też chyba pójdę w tym kierunku :good:

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

w końcu się dziś przełamałem.. przyszło mi powiększyć i wzmocnić dolot do suszarki ponieważ stary nie wyrobił a więc przy okazji doszedł taki właśnie filterek jak w pierwszym poście.. jutro załączę jakieś foto :)[br]Dopisany: 22 Listopad 2010, 18:29_________________________________________________analizuję jeszcze raz temat i zastanawia mnie ta wypowiedź...

Gazy ze skrzyni korbowej są pożyteczne w doładowaniu silnika, nie tylko turbodiesla, ale i w silnikach benzynowychlub i diesla wolnossących.

ok trudno się nie zgodzić że ma to marginalne znaczenie ale jeżeli odpinamy odmę i robimy nowy dolot przy którym powietrze jakie idzie do sprężarki, idzie do niej zmierzone po całości przez przepływkę (bez wyziewów z odmy które jak sprawdziłem to wcale takie malutkie nie są, a także bez powietrza zasysanego ze skrzyni korbowej, które jak by nie było też jest "lewe") nie podaje wówczas komputer trochę większej dawki paliwa na wtryski? :mysli:[br]Dopisany: 22 Listopad 2010, 18:44_________________________________________________a7838269c3ca3f07.jpg