Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Brak doładowania - co się mogło stać?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich czytających ten post.

Dziś pojawił się taki problem w 19 TDI 110

Podczas włączania silnika zapala tak jakbym przytrzymywał gaz ( ale tego nie robię) no więc sam robi przygazówkę i wraca do normy.

Podczas jazdy brak przyspieszenia chyba nie załącza się turbina.Idzie tylko mocą silnika

Powiedzcie mi co się znowu zepsuło i jak można to naprawić.

Tylko proszę jak dla żółtodzioba.

Opublikowano

witaj, najlepszym rozwiązaniem jest podpięcie auta pod vaga,ewentualnie zrobienie logów :hi:

Opublikowano
  • Autor

A tak z doświadczenia to na co te objawy wskazują

Opublikowano

A turbo jak się nie załącza to się nie kręci ? czy co bo takie durne pytania casami tu są :blink:

Tak dla żółtodzioba: diagnostyka komputerem by się przydała.

Opublikowano
  • Autor

vaga zrobię w środę - objawy takie jak opisałem. Podczas odpalania robi sam przygazówkę i brak mocy podczas jazdy. Wiec wymyśliłem, że coś z turbo tylko nie wiem czy mogę z tym jeździć

Opublikowano

mialem to samo odpialem ta kostke gdzie jest najwiecej kabli pod oslona i popsikalem wd tak zrobilem ze wszystkimi kostkami i przeczyscilem sobie przy okazji tez zawor odcinajacy dop.paliwa na pompie i od tamtej pory jest ok.

Opublikowano
  • Autor

Ale czy mogę na razie z tym jeździć[br]Dopisany: 17 Styczeń 2010, 21:44_________________________________________________Kolega mi mówił, że to sztanga zawieszona - trzeba rozruszać.

Opublikowano

Żadna sztanga. 99.9% pewności że to zawór odcinający paliwo na pompie wtryskowej - N109. Błąd na VAGu bedzie nr 1237 i pewnie 00575 od notlaufu. Wyczyscic przedmuchac zaworek - powinno ustąpić. Jak nie ustąpi to mam taki zaworek używany sprawny - będziesz zainteresowany wal na pw.

pozdr,

Dawid

Opublikowano

Zadna sztanga!!!!!!!!!!!!!!

Wez te kostki przeczysc wd i ten zawor przedmuchaj!!!!

Podstawa i bedzie ok.

Opublikowano
  • Autor

może ma ktoś zdjęcie tego zaworu, żebym wiedział jak wygląda bo ja amator jestem. Albo chociaż nazwa z etki

Opublikowano

może ma ktoś zdjęcie tego zaworu, żebym wiedział jak wygląda bo ja amator jestem. Albo chociaż nazwa z etki

http://img685.imageshack.us/i/2bc6afb9acffe39a.jpg/

Trzeba to wykręcić. Klucz chyba 24. Uważaj nie zgub sprężynki :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Cz jak to odkręcę to nie zapowietrzę pompy lub układu paliwowego

Opublikowano

odkrecaj przeczysc tylko uwazaj tak jak kolega wyzej napisal tam jest taka mala sprezynka i zebys nie zgubil.

Opublikowano
  • Autor

no dobra - jutro się będę bawil i dam znać . Mam nadzieję , że to to.[br]Dopisany: 17 Styczeń 2010, 22:31_________________________________________________Bardo dziękuję za pomoc. Mam nadzieję, że nie zepsuję.

Opublikowano

powoli bo ciezkie dojscie i dasz rady !!!!! :good:

Opublikowano
  • Autor

Wielkie dzięki. Juro opiszę co zepsułem[br]Dopisany: 17 Styczeń 2010, 22:43_________________________________________________Witam.

Więc dzisiaj wziąłem się za naprawę mojego nieszczęścia.

I co zrobiłem - wypiąłem akumulator ( niedawno mi go rąbnęli ).

Podpiąłem najpierw + potem - i zakręciłem. Na zimno normalnie odpalił więc czekam aż temperaturka wzrośnie.

Patrzę na wskaźniki a tu nie świeci ani wskaźnik biegu, nie działa dmuchawa, brak termometru.

Wyłączyłem przy temp. na pierwszej kresce. Włączam - przygazówka znów jest a opisanych wskaźników brak. Wyłączyłem , policzyłem do 20 i jeszcze raz palę - bach wszystko OK nie ma juz przygazówki i wszystkie wskaźniki są tak jak należy. Sprawdzam kolejny raz - brak przygazówki . Jadę na autostradę i w palnik - turbo ciągnie , moc OK .

MOJE PRZEMYŚLENIA:

- jak ukradli akumulator to zresetował się komp

- jak podłączyłem nowy akum to być może nie zachowałem biegunowości

- nie dałem się rozgrzać silnikowi tylko po chwili już ruszyłem więc się komp nie poukładał

i ostatnie przemyślenie może złapała elektronika wilgoć i coś się jej poprzestawiało.

CO WY NA TO ? Narazie chodzi więc nie ruszam tego czujnika. Zobaczymy co dalej.

Stawiam na wilgoć i reset komp.

Opublikowano

podłącz vaga, N109 może ci powrócić w najmniej oczekiwanym momencie(gdzieś daleko w trasie) nie pojedziesz za szybko i spali ci w cholere, kupiłem sobie nowego od boscha(ok200pln) i spokój, vag pokaże ci być może więcej ciekawych rzeczy,

daj znać co dalej

pozdr

Opublikowano

Kolego pakosław masz gdzie podpiac vaga?

Zapraszam do nysy cos porobbimy :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

Dziękuję z vagiem nie ma problemów mam dostęp ale to troszkę potrwa.

Mam jeszcze jedno dla mnie ważne pytanie - czy po odkręceniu tego czujnika nie zapowietrzy się pompa.

Bardzo proszę o odpowiedź.