Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] Klimatyzacji nie można wyłączyć

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W moim aucie nie mogę wyłączyć klimy. Cały czas chłodzi!!! Niezależnie czy jest włączona eco czy nie - zamarza obudowa filtra kabinowego i rurki od klimy. Było tak w lecie i w zimie. Zimne powietrze nie dostaje sie do środka ( temp w środku jest ok) tylko słychać z prawej strony za schowkiem jak wdmuc**je do filtra. Jak pojeżdżę pół godziny to cała obudowa fitra jest pokryta lodem i przestaje wdmuchiwać powietrze. Wymieniłem Silnik nastawczy klapy dławienia powietrza nr 8E1 820 511 F , bo myślałem że w tym problem i nic. Ostatnio przy -18s topniach miałem 5 cm lodu na obudowie filtra i rurkach i jeździłem 2 dni kompletnie bez nawiewów. Mechanik rozmroził bryłę lodu i odłączył na szybko klimę przy wiatraku - wszystko jest ok - nawiewy działają a lodu nie ma. Powiedział, że cały czas była włączona i dlatego był lód. Dodam, że tak samo miałem w lato i nie ma żadnych wycieków z klimy...

VAS pokazuje usterkę:

01232 z oznaczeniem 030

Zawór regulacyjny sprężarki układu klimatyzacji -N280-,

Przerw/ zwarcie z potencjałem plus

Sporadyczna

Po usunięciu i zapaleniu silnika ciągle się pojawia.

Jakieś pomysły - sugestie ? Chcę to jak najszybciej naprawić ale żaden ze mnie mechanik a jadąc do serwisu ( mieszkam za granicą) muszę wiedzieć konkretnie o co chodzi, bo tutejsi bystością nie grzeszą i znajdą przyczynę po miesiącu - oczywiście na mój koszt :decayed:

Opublikowano

Masz zaciety zawór regulujacy cisnienie w sprezarce, wyglada ze zaciął sie w pozycji max i nawet przy takich temp sprezarka cały czas działała. Wymiana ewentualnie wyjecie i wyczyszczenie powinny załatwic sprawe.

Opublikowano
  • Autor

Możesz dać nr części z etki bo nie bardzo umiem znaleźć? Lub opisać o co chodzi i jak wygląda jego wymiana?

Opublikowano

W Etce nie wystepuje do tego modelu jako czesc osobna wiec pozostaje albo wymiana spreżarki albo próba rozebrania, jak dobrze pamietam to w Skodach sa one wymienne ale moga nie pasowac do Audi.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Jak wygląda wymiana tego zaworu. Demontaż pierścieniem segera ale... czy trzeba spuszczać gaz i olej z klmy i czy jest możliwośc na podośniku wykręcenia go bez demontażu sprężarki??

Co do samego zaworu to czy o taki chodzi?

http://www.allegro.pl/item925305393_elektrozawor_zawor_czujnik_kompresora_vw_audi.html

Mam nadzieję, że mój problem spowodowany naprawdę jest przez ten czujnik - ale Vag nie kłamie :>[br]Dopisany: 20 Luty 2010, 19:08_________________________________________________Zabieram się do wymiany. Czy ktoś wymieniał i orientuje się jaki rozmiar i typ klucza segera do wymiany zaworu w sprężarce?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

WDała Ci coś wymiana zaworu regulującego ciśnienie?

Opublikowano
  • Autor

nie chcialem sie bawic w pierdoly i wymienilem na nowy caly kompresor