anders11 Opublikowano 21 Stycznia 2010 Opublikowano 21 Stycznia 2010 Mam taki problem. Sterownik automatycznej skrzyni biegów został zalany wodą,korozja układów na płytce sterownika była tak duża że uniemożliwiła naprawę.Kupno nowego w serwisie nie wchodzi w grę (zaspiewali ponad cztery tys zł) Używanego również nie można nigdzie dostać Jedynym rozsądnym wyjsciem jest wstawienie sterownika programowalnego , i tu schody ,nie można nigdzie dostać takowego oprogramowania ma je tylko Bosch Numer sterownika 8D0 927 156C Mam prośbę jeżeli znajdzie się na tym forum właściciel a4b5 z 96 r silnik AHH 2,8 128ps automat quattro to może udostępnił by mi to oprogramowanie ze swojego sterownika w celu skopiowania , cała operacja trwałaby z pół godzinki , szczegóły do omówienia Dzieki
diament Opublikowano 26 Stycznia 2010 Opublikowano 26 Stycznia 2010 Witam A myślałeś o naprawie.Są firmy co naprawiają -allegro
anders11 Opublikowano 26 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 26 Stycznia 2010 Naprawa jest niemożłiwa.Znalazłem kilka takich firm , wszyscy rozkładają ręce Płytka na której są wlutowane podzespoły jest bardzo skorodowana i jedna z dwuch kostek pamięci ROM jest zniszczona na tyle że nie można z niej odczytać oryginalnego oprogramowania Wiekszość z tych firm naprawia w sposób jaki już tu napisałem i potrzebują oryginału sterownika
Adriano007 Opublikowano 27 Stycznia 2010 Opublikowano 27 Stycznia 2010 Może zadzwoń tam http://www.asbpalka.eu/oferta.html Ja tam naprawiałem swoją skrzynię co prawda miałem uszkodzoną mechanicznie ale moze i Tobie pomogą.
Rekomendowane odpowiedzi