Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Stukanie....niedługo oszaleje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam panowie od jakiegos czasu podczas jazdy slysze gluche stukanie w kabine. Czasem puknie cos przy odpalaniu ale najczesciej dzieje sie to podczas jazdy po nierównoscich.Sa to krótkotrwale gluche pukniecia bardzo dziwne to okreslenia <jakby plastik o plastik> Dzwiek ten z poczatku myslalem ze dochodzi z zza radia,bylem prawie pewien ze to plastikowa skrzyneczka od zestawu glosnomówiacego puka o obudowe od tylu radia co by sie zreszta zgadzalo poniewaz owe stuki slychac tylko przy wiekszych drganiach w samochodzie.Ale dzis wyjalem radio wszysto sprawdzilem i to niestety nie to. Dzwiek dochodzi jakby z pod galki skrzyni biegów albo z okolic ciezko sprecyzowac. Mam nadzieje ze ktos mial podobny problem bo za cholerki nie wiem co to i nie moge znalezc jednoznacznej odpowiedzi na forum. Pukanie juz mnie doprowadza do szalu nie jest one czeste mozna z tym zyc ale bardzo drazni. Mozliwe ze cos sie moglo poluzowac w okolicach drazka zmiany biegów??Czasami wydaje mi sie ze poprostu cos tam wpadlo i sie kula obijajac sie co chwile....Zaznaczam ze jest to napewno dochodzacy ze srodka nie z zewnatrz...moglo to by byc cos zwiazane z poduszka skrzyni biegów albo silnika??? POMOCY !!![br]Dopisany: 01 Luty 2010, 19:57_________________________________________________Naprawde nikt nie ma pojecia co to moze byc....czy to pukanie moze powodowac jakies czesci klimatyzacji?? co innego moze halasowac w okolicach deski rozdzielczej??

Opublikowano

a nie klapa od klimatyzacji ? poduszka pod skrzynią ?

ciężko tak napisać bo może być tego dużo

Opublikowano
  • Autor

klapa od klimatyzacji??? mozesz napisac gdzie sie znajduje??? jak to sprawdzic??? poduszka pod skrzyna jak mozna sprawdzic jej zuzycie?? wielkie dzieki z gory za pomoc :rolleyes:[br]Dopisany: 09 Luty 2010, 22:03_________________________________________________pukanie akumulatora o komore odpada...aku siedzi sztywno......pukanie zza radia sprawdzone odpada!! sprawdzam dalej......

Opublikowano

klapa :vaglogi: pod deską

Opublikowano
  • Autor

klapa :vaglogi: pod deską

nie mam waga:( ale robilem logi jakies 2 miesiace w domu juz wtedy cos zaczynalo pukac i nic nie wykazalo oprocz poduszki elektrycznej pod silnikiem......wiem ze to moze byc przyczyna ale dzwiek dochodzi z okolic deski rozdzielczej z wywietrzników??? moze ktos w okolicach londynu ma chwilke to bym wpadl zrobil logi jeszcze raz ...
Opublikowano

ale masz za***isty avatar :kox:

...żeby nie było OT,to może klapy w wywietrznikach ci sie kończą :mysli:

Opublikowano
  • Autor

ale masz za***isty avatar :kox:

...żeby nie było OT,to może klapy w wywietrznikach ci sie kończą :mysli:

avatar tez mi się podoba... Jak sprawdzić te klapy ja do nich dojść zdemontowac schowek??
Opublikowano

oj na pewno to coś da.więcej będzie słychać :)

Opublikowano
  • Autor

jednak to niekoniecznie musi byc w srodku dzis jezdzilem troszke i dzwiek ten jest slyszany na zewnatrz. Probowalem gwaltownie ruszac z otwartymi dzwiami no to stukanie dochodzic moze od spodu i przenosi sie do srodka,,,,okolice konsoli centralnej,,,,,,Zaznacze ze puka na dziurach i przy gwaltownym puszczeniu sprzegla.....

Opublikowano

:hi:

Kolego jak wyszła ci poducha pod silnikiem to ona może być przyczyną. a przy odpalaniu i gaszeniu też słyszysz te stuki??

klapa od nawiewu jest nad schowkiem przed siedzeniem pasażera, ona stuka ale napewno nie metalicznie :cool1:

pozdr

Opublikowano
  • Autor

dzieki za podpowiedzi....na 80% poduszka pod silnikiem...przy odpalaniu tez czasem zapuka ;([br]Dopisany: 13 Luty 2010, 16:17_________________________________________________trza do audi podjechac zapytac sie ile wymiana....pewnie 2x tyle co w polandi....

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

vagiem sprawdzilem poduszka lewa elektryczna ale sprawdze jeszcze pozostale....bo tylko ta jest z czujnikem.....mam nadzieje ze to jest to[br]Dopisany: 13 Luty 2010, 17:27_________________________________________________problem razwiazany wymiana poduszki pod skrzyna biegów i ramienia pomoglo :> :) ciasza w samochodzie w koncu :good: