Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Problem z szyberdachem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was :naughty:

Otóż mam Audi :a4fan: 1.6 ADP 96r

No i mam w nim szyberdach ale mam oczywiście z nim problem.. :gwizdanie:

Pierwszy problem z nim to otwieranie i zamykanie.. Po prostu nie działa na pokrętle.. Albo ja nie umie nim operować..

Tz pewnie padnie pytanie jaki szyberdach mam.. to powiem tak.. Jest 1 pokrętło i nic więcej.. a otwieranie ręczne jest za taka zaślepka kwadratową..

I tu kolejny problem.. Kręcąc korbką otwiera się jedna część szyberdachu tz. lewa.. później wskakuje 2.. tz. otwiera się po prostu nierówno..

Ale mam jeszcze jeden problem.. :disgust: Audi mam od niedawna i mnie zaskakuje :chytry: otóż mam domykanie szyb i szyberdachu z centralnego zamka.. Przy zamykaniu go kluczykiem i przytrzymaniu na pozycji zamknij.. szyberdach mi się zapada.... :blink: czyli ? Działa ? Co mogę mieć z nim nie tak ? :mysli: zapada mi się jedna strona (od kierowcy, a przy otwieraniu własnie ta strona leci pierwsza..

W razie czego jutro mogę zrobić zdjęcia jak to wszystko wygląda..

Opublikowano

kolego na twoim miejscu bym narazie zostawił szyber dach w spokoju ja mam od kwietnia zamknięty kiedy to otworzyłem sobie go w dzień zakupu i slag trafił prowadnice.... musiałem pod blokiem w nocy siedzieć i kombinować jak go zamknąc dobrze że nie padało... taki preznet od nowego nabytku :)

ten mechanizm jest bardzo delikatny dla tego proponuję ci narazie zamknąć i zostawić w spokoju a na wiosne możesz pokompinować nasmarować prowadnice itp itd może już linki cięgła nie domagają dla tego ci się tak zamyka....

ja na wiosne zakładam nowy tzn sprawny używany :) taka moja rada.... :hi:

Opublikowano
  • Autor

W sumie masz rację, no ale często mi centralny zamek zamyka szyberdach :disgust: no, a że nie mogę elektrycznie go otworzyć żeby go wyrównać to muszę ręcznie korbką robić.. A to po pewnym czasie robi się denerwujące.. i nie wiem co ogólnie moge zrobić.. Pewnie wiąże się to z ściągnięciem podsufitki.. a roboty chyba jest dużo.. Więc jak ktoś może będzie widział co może być nie tak to niech napisze :gwizdanie: będę wdzięczny :embarrassed:[br]Dopisany: 02 Luty 2010, 15:26_________________________________________________No niestety chyba nikt nie pomoże :) ale dzięki bo i tak sporo nauczyliście mnie :) Jak się ociepli to zdejmę podsufitkę i zobaczę co tam jest.. :przebiegly:

Hmm ino jak będę już miał ją bez podsufitki to za czym tam oglądać :P można tam zrobić.. nigdy nie widziałem co jest pod podsufitką może jakieś rady ?

Opublikowano

Nie wiem jak w sedanie, ale ściągnięcie podsufitki w avancie jest bardzo czasochłonne i irytujące... Kolega miał taki sam problem jak Ty. Jedna z linek się odbezpieczyła i szyber chodził jak chciał (jedna strona szybciej łapała od drugiej) także jak będziesz mieć możliwość i czas na zdjęcie podsufitki to się nie zastanawiaj, bo możesz zaoszczędzić ładnych kilka stówek. Jeżeli chodzi o przekrętło otwierania to spróbuj w nie walnąc mocniej kilka razy. U mnie akurat zadziałało, ale miałem problem z tym, że samo otwierało i zamykało w złym miejscu. Nie pamiętam już czy w książce "sam naprawiam.." Jest coś o demontażu podsufitki, ale zawsze warto sobie ściągnąc. Powodzenia przy pracach :good:

Opublikowano
  • Autor

A dziękuje ;) Zaczną się ferie to ją rozbiorę :evil: Tylko pytanie na jakiej stronie jest rozebranie podsufitki :/ Bo o szyberdachu coś jest no ale nie ma (chyba) jak rozebrać tą podsufitkę :no: Jakby ktoś miał czas to może jakieś instrukcje podesłać :hi: Pozdrawiam :)

Opublikowano

Chowix, znalazłem coś co mogłoby Ci w dużym stopniu pomóc. Demontaż podsufitki ---> [link]www.a4-klub.pl/smf/all_b5_relingi_dachowe_montaz_foto_historyjka-t51945.0.html[/link]