Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFB] Wskazania temp z G62

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:hi:

Czy czujnik temp. plynu chlodzacego G62 powinien pokazywać temp niższe niż 30 st C. U mnie po całonocnym postoju na kanałach 49 -30 st C a na 51 - 27st C. Temperatura jak u Was :), zima.

Pozdr dzięki z góry za pomoc

Opublikowano

mam podobnie kolego u mnie po całonocnym postoju na kanale 49 pokazuje - 10st C i jak juz osiagnie temp 90st C to temperaturka tzn wskaznik temp wariuje gdzie przyczyna jest czujnik temp cieczy do wymiany G62 tylko ze nie wiem gdzie on sie znajduje

Opublikowano
  • Autor

Jak ściągniesz plastikowy dekiel to jest on zabudowany w bloku silnika z lewej strony pompy paliwa VP44. Ma wtyk z 4 kabelkami od góry.

Sorki ty masz 1,9tdi a tu już może być gdzie indziej

Ja opisałem jak jest w V6

Opublikowano

mam podobnie kolego u mnie po całonocnym postoju na kanale 49 pokazuje - 10st C i jak juz osiagnie temp 90st C to temperaturka tzn wskaznik temp wariuje gdzie przyczyna jest czujnik temp cieczy do wymiany G62 tylko ze nie wiem gdzie on sie znajduje

czujnik w ajm_ie masz (jak stoisz przodem do auta, silnika) to w tylnej części silnika po tej stronie co turbo, EGR itd. widać go nawet bez zdejmowania osłony.

n230306zs1.jpg

na rysunku-nr 1 to ten czujnik o który pytasz.

Opublikowano

:hi:

Czy czujnik temp. plynu chlodzacego G62 powinien pokazywać temp niższe niż 30 st C. U mnie po całonocnym postoju na kanałach 49 -30 st C a na 51 - 27st C. Temperatura jak u Was :), zima.

Pozdr dzięki z góry za pomoc

na kanale 49 mam zawsze na zimnym 30 st C, natomiant na 51 przeważnie jest 27 ale zdarzyło mi sie pare razy że było mniej[br]Dopisany: 07 Luty 2010, 13:28_________________________________________________Oko jesteś pewien że jeden czujnik odpowiada za kanał 49 i 51 ? kanał 51 to chyba temp bloku silnika :mysli:

Opublikowano

Dzieki kolego krzyniek za rysunek z umiejscowieniem czujnika G62. Mógłbys mi jeszcze podac link bardz rysunek tego czujnika? Bo widze że równiez masz AJM-a. Bede wdzięczny :)[br]Dopisany: 07 Luty 2010, 14:13_________________________________________________Sa dwa rodzaje, pytanko teraz który??

http://partfinder.smpeurope.com/index.html?p=display_part&nocache=yes&partnum=55147&type=Intermotor

http://partfinder.smpeurope.com/index.html?p=display_part&nocache=yes&partnum=55142&type=Intermotor

Opublikowano
  • Autor

bish-kopt z tego co pamiętam to w tym jednym czujniku kryją się dwa pomiary

Gdzieś na forum o tym czytałem.

:good:

49 - temp płynu chłodzącego

51 - temo bloku silnika

Opublikowano

Legolas5

potrzebujesz czujnik o nr

059 919 501A

z linków co podałeś to jest ten drugi link :wink4:[br]Dopisany: 07 Luty 2010, 15:16_________________________________________________

bish-kopt z tego co pamiętam to w tym jednym czujniku kryją się dwa pomiary

dwa owszem :naughty:

ale jeden podaje wartość na zegar

a drugi do ECU :wink4:

Opublikowano

fajnie dzieki :>

Opublikowano

Witam Wszystkich

W moim 1.9 TDI AHU też zawsze rano na kanale 49 jest 30 ale na 51 czasami jest 27 a czasami 1 , też jestem ciekawy , czy to jest wina czujnika czy tak ma być .

Pozdrawiam cześć.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam koledzy,powiedzcie mi dlaczego w moim AFB na 49 kanale pokazuje 13 a na 51 pokazuje 58.dodam sprawdzałem to rano zaraz po odpaleniu na zewnatrz było moze +4[br]Dopisany: 19 Luty 2010, 15:46_________________________________________________czujnik g62 miałem wymieniany profilaktycznie 2 miesiace temu :przebiegly:

Opublikowano

Witam koledzy,powiedzcie mi dlaczego w moim AFB na 49 kanale pokazuje 13 a na 51 pokazuje 58.dodam sprawdzałem to rano zaraz po odpaleniu na zewnatrz było moze +4[br]Dopisany: 19 Luty 2010, 15:46_________________________________________________czujnik g62 miałem wymieniany profilaktycznie 2 miesiace temu :przebiegly:

ponieważ nie odczytujesz z tych kanałów tych wartości których myślisz,

nie jestem pewny ale temp cieczy i bloku w "przedlifcie" jest na innych kanałach

Opublikowano

aha.naraziem szukam i nie widze innych kodów,moze kolego ty masz gdszies dostep do mojego modelu audi 98 rok AFB.[br]Dopisany: 19 Luty 2010, 16:59_________________________________________________dodam ze np przedkosc pokazuje mi na 18 kanale :confused4: