Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AKE] Cieknące przelewy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Ok, dzięki serdeczne za rady :hi: W takim razie zabieram się za to jak najszybciej.

Pozdro![br]Dopisany: 13 Maj 2010, 00:11_________________________________________________Panowie,

jutro zabieram się za te wredne przelewy i mam dalsze wieści z frontu oraz kolejne pytania:

1. Miedziane podkładeczki to fachowo "pierścienie uszczelniające". Numer katalogowy N 013 804 2 (żeby szybciej było przy zakupie, bo nie zawsze sprzedawca wie o co chodzi). Kosztuje to 7,32PLN za komplet 12 podkładek na wszystkie przelewy.

2. Wężyki wymieniałem w lutym chyba czyli są jak nowe, ale zastanawiam się czy nie uszkodzą się przy zdjęciu i i tak nie kupić nowego.. Co myślicie?

3. Odpowietrzanie - usłyszałem ostatnio radę, że w roczniku modelowym 2002 nie trzeba tego robić jeśli grzebie się tylko przy wężykach przelewów. Ponoć pompa vp44 po roku 2001 jest niezniszczalna niemal i można zostawić układ żeby odpowietrzył się sam..

Znalazłem taki fajny manual odpowietrzania: http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t8154.0.html;highlight=odpowietrzenie+vp44, także jak coś to dam radę, ale żeby nie robić czegoś niepotrzebnie proszę o radę również w tej sprawie.

Pozdrawiam!

Opublikowano

są szanse że sie nie zapowietrzy, ale jezeli tak bedzie to możesz poluzować sruby od jednego badz dwoch wtryskiwaczy i wtedy niech ktos kreci, jak nie bedzie bardzo zapowietrzony to za chwilke odpali, potem skrecasz,.

pozdro

Opublikowano
  • Autor

Ok, tak dla ścisłości - mam poluzować to, co zaznaczyłem na zdjęciu na niebiesko, tak?

ShN39.jpg

A o wężykach co myślisz? Mogą się zniszczyć przy zdejmowaniu?

Sorry za lamerskie zapytania - strasznie lubię dłubać przy samochodzie, ale dopiero się uczę.

Pozdrawiam![br]Dopisany: 20 Maj 2010, 11:36_________________________________________________Ok, operacja przeprowadzona. Ze dwie godziny mi to zajęło, bo strasznie ciężki dostęp jest do niektórych śrób :disgust:

Zrobiłem małą fotorelację, może przyda się jakiemuś laikowi.

Blaszki - 7,32 w ASO za komplet. Małe gówienko, a tyle kłopotu:

b61li.jpg

Przy wymianie podkładek wężyków zdejmować nie trzeba, więc moja obawa przed ich uszkodzeniem była bezpodstawna. Na zdjęciu poniżej zaznaczyłem dwie podkładki i śrubę, na której są osadzone i którą to luzujemy celem odpowietrzenia (nie to, co zaznaczyłem wcześniej :decayed:)

b94pi.jpg

Układ się nie zapowietrzył chyba. Przeprowadziłem operację tak czy siak, ale od początku odpalał od razu, także chyba wszystko ok. Za niedługo i tak będę wymieniał filtr paliwa, także przy tej okazji zrobią to fachowcy (a może nie trzeba? :mysli: )

Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki wszystkim za rady!

Opublikowano

fajnie że do przodu, i i jaka satysfakcja sak cos samemu sie naprawi, pozdro

Opublikowano
  • Autor

Dokładnie - pamiętam jaką miałem satysfakcję, jak naprawiłem szyberdach w mercu 124C. Specjalista rzucił mi kwotę 700PLN, więc olałem go. Części kupiłem za 200PLN, instrukcję z neta skołowałem i do roboty. Męczyłem się z tym ponad dwa dni, ale satysfakcje miałem za każdym razem kiedy ten szyber otwierałem :>

Pozdro!