Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Nie działa parktronic

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Problem wyglada nastepujaco zapalam auto wrzucam wsteczny standardowe pik i zaraz troszke ciszej ciagle piszczenie (jakbym dojechal do przeszkody) - piszczy z 5 sek. i cisza wyrzucam na luz lub inny bieg wrzucam znowu wsteczny - cisza... "Gasze" samochod, zapalam - wsteczny pik i znowu dlugi sygnal i tak w kolko ...

Vag nic nie pokaze, bo nie moze sie polaczyc... ze sterownikiem silnika laczy a jak klikne w przycisk odpowiedzialny za parktronic to "kicha" nie laczy...

Jeszcze dwa dni temu wszystko bylo w porzadku... Dzisiaj samochod stal caly dzien w garazu, caly odmarzl - nie ma lodu na czujnikach - to samo....

Opublikowano

Takie same objawy mial samochod mojego ojca, okazalo sie, ze jeden z czujnikow sie popsul przez co nie dzialal caly system...

Opublikowano
  • Autor

hmmm....

ale jak sprawdzic ktory skoro nie moge podlaczyc vag'a :mysli:

Opublikowano

Nie wiem czy to prawda, nie testowałem tego, ale wrzuć wsteczny na zaplonie i przyloz ucho do kazdego czujnika po kolei, jesli jest sprawny, powinienes slyszec kilkniecia, jesli nie to znaczy, ze nie dziala. Ale powtarzam, ja tego nie testowalem, zeby nie bylo tak, ze przez moja porade wymienisz wszystkie czujniki :decayed::kox: Ale to raczej ktorys z czujnikow nie dziala :)

Opublikowano
  • Autor

czy ktos moze potwierdzic info z tykaniem czujnikow ? u mnie na wstecznym tykaja dwa srodkowe, natomiast dwa boczne "milcza" ...

Opublikowano

Jesli nie jest ciezko dostac sie do tych czujnikow to zamien je miejscami i bedziesz wiedzial...